Wat zijn Engelen?

Een engel is een bovennatuurlijk verstandelijk wezen. Ze treden op als beschermers van de mens, boodschappers van het universum en beschikken over bovenmenselijke capaciteiten en eigenschappen. Er zijn onder andere: aartsengelen, serafs, cherubs en tronen. Ook zijn er beschermengelen. Er zijn ontelbaar veel engelen.

Veel religies spreken ook over engelen, maar deze bespreek in niet op mijn website.Wat zijn de taken van een engel?

Engelen zijn boodschappers en dienaren van mensen. Ze beschikken over bovennatuurlijke macht, kennis en capaciteiten. Een demoon is een gevallen engel, maar deze bezit nog wel eigenschappen van de engel. Er is ook een bepaalde rang in engelen:

Hoogste orde              

Serafijnen

Cherubijnen

Tronen

Middelste orde            

Vorstendommen

Machten

Krachten

Laagste orde          

Heerschappen

Aartsengelen

EngelenEngelen kunnen in verschillende gedaantes verschijnen. Ze zijn altijd bij je, maar ze mogen niets doen zonder dat jij daarom hebt gevraagd. Behalve uiteraard wanneer er zich een gevaarlijke situatie voordoet en de engel jou kan beschermen. Denk aan de uitspraak: ‘nou, die had vast een engeltje op zijn schouder’. Wat zijn beschermengelen?

Beschermengelen zijn je hele leven bij je. Ze sturen je liefdevolle energie, beschermen je en waken over je. De beschermengel is voor je leven al bij je en ook na je overlijden blijft hij bij je. 

Welke aartsengelen zijn er?

De aartsengelen staan hoger in rang dan de engelen. Aartsengelen zijn er om hoop, vrede, goedheid, liefde en mededogen te brengen. Ook bij belangrijke keuzes zijn zij er om je te begeleiden. Michaël (paars, blauw en goud)

Mannelijke energie, edelsteen Sugiliet.

“Hij die als God is”

Wanneer je voor grote uitdagingen staat, kun je rekenen op Michaël. Deze aartsengel geeft je moed, wilskracht en zelfinzicht. Michaël zorgt ervoor dat je je leven in perspectief ziet. Alles gebeurd met een reden. Net als Metatron laat Michaël je inzien waarom je dingen meemaakt en wat je daarvan leert. Ken je schaduwkanten, stop ze niet weg maar zet ze ook niet onnodig in je licht. Accepteer het leven zoals het is, accepteer jezelf zoals je bent en verken wat goed is voor jou. Bescherming en energie geven door middel van zijn lichtzwaard. Hij ziet erop toe dat levensdoelen worden vervuld en dat je spiritueel groeit. 

Rafael (smaragd groen)

Mannelijke energie, edelstenen zijn Smaragd en Malachiet.

“God geneest”

Hij zorgt voor fysieke en mentale genezing bij mens en dier. Hij helpt je gezond te worden en te blijven. Hij steunt je met zelfliefde en zelfinzicht. Hij helpt je wanneer de moed je in de schoenen zakt. Hij helpt je om je spiritueel te ontplooien en zo dichter bij jezelf te komen. Hij beschermd en begeleid alle reizigers. En hij laat je contact maken met je tweelingziel. Brengt genezing en je kunt Rafael aanroepen bij zorgen of ongemak.

Uriel (licht geel)

Mannelijke energie, edelsteen Barnsteen.

“Licht van God”

Hij helpt je om in contact te komen met je innerlijke wijsheid en geeft je inzicht in gesprekken. Hij helpt je bij het schrijven. Hij is de engel van wijsheid, geeft je briljante ideeën. Je kunt hem vragen om hulp bij het leren of bij zakelijke bijeenkomsten. Hij laat je in contact komen met je innerlijke wijsheid en verlichting. Hij wordt geassocieerd met magische krachten. 

 Gabriel (koper)

Vrouwelijke of mannelijke energie, edelsteen is Tijgeroog.

“God is mijn kracht”

Gabriel helpt je om je dromen te verwezenlijken. Hij belichaamt voorspoed, vreugde, verandering en het behalen van levensdoelen. Hij helpt je om de moed te vinden om te veranderen. Hij is de engel voor positiviteit. Om dat te bereiken moet je durven loslaten. Gabriel biedt troost, hoop en doorzettingsvermogen. Helpt bij communicatie. Hij is de aartsengel die zich bezighoudt met de kinderwens en het verwezenlijken daarvan.

Azraël (creme)

Mannelijke energie, edelsteen is Calciet geel

“Die God helpt”

Straalt rust uit en helpt bij het vinden van een vertrouwde omgeving en is er wanneer je je hart wilt uitstorten. Hij helpt je na je overlijden naar het licht. Hij troost de nabestaanden en begeleid hen in het rouwproces. Azraël helpt bij contact met overleden dierbaren. Ook is hij er voor je wanneer je einde nabij is. 

Ariel (lichtroze)

Vrouwelijke energie, edelsteen is Rozenkwarts.

“Leeuwin van God”

Ariel staat het dichtst bij het leven op aarde. Zij is de verbinder van lichaam, geest en ziel. Deze engel helpt je om te aarden en dat het materiële onlosmakelijk met het leven verbonden is. Wanneer je kampt met onzekere gevoelens op het gebied van je karakter, lichaam of levensinvulling: Ariel staat je bij. Ze helpt je met manifesteren. Ook heelt en beschermt ze dieren en de natuur.

Haniël (wit en blauw)

Vrouwelijke energie, edelsteen Maansteen.

“Glorie van God”

Haniël zorgt voor je zelfinzicht. Ze helpt je om op de juiste manier naar jezelf te kijken. En om voorbij de illusie te kijken. Ze geeft je een steun in de rug en moedigt je aan om de pijn onder ogen te zien en het leven met open vizier tegemoet te treden. Ze maakt je bewust van je spirituele gevoeligheid zoals bijvoorbeeld helderhorendheid. Ze begeleidt je bij het loslaten van oude gewoontes en patronen en ondersteunt vrouwen bij emotionele gezondheidsklachten. 

Raziël (regenboog)

Mannelijke energie en de edelsteen is Loliet.

“Geheimen van God”

Van deze engel kun je veel leren. Hij helpt je te begrijpen van de geheimen van het universum en het herinneren en het helen van vorige levens. Ook leert hij je esoterische wijsheden en helpt je bij je spirituele groei. Hij helpt je onverklaarbare angsten oplossen, aangezien deze vaak uit vorige levens komen. Hij kan ook karma uit vorige levens balanceren en je helpen je dromen en wetten van het universum te begrijpen.

Chamuel (lichtgroen)

Mannelijk, edelsteen Fluoriet groen.

“Hij die God ziet”

Deze engel staat voor inspiratie en compassie. En voor het vinden van je levensdoelen, welk en verloren voorwerpen. Hij beschermt je persoonlijke ruimte. En zal je helpen met het opsporen van je zielspartners. Hij zal je vrede en rust willen brengen. Door deze engel kun je weer genieten van het leven. Hij helpt je mildheid te ontwikkelen en relaties op waarde te schatten. Ook geeft hij je creativiteit een boost. Teken, dans, zing en kom los van je wanhoop, hoe zwaar deze ook voelt. Hij geeft licht in duisternis. Wereldse vrede en innerlijke vrede.

Sandalfon (turquoise)

Mannelijke energie en de edelsteen is Turkoois.

“Boodschapper van God”

Sandalfon is de tweelingbroer van Metatron. Hij helpt je om je boodschappen en gebeden het universum in te krijgen. Hij zorgt ervoor dat je je leven ten volle leeft en ervaart. Klankheling. Hij is ook de engel van muziek. Dit was profeet Elijah. Zijn naam betekent broer.

Metatron (violet en zacht groen)

Mannelijke energie en de edelstenen zijn Diamant en Toermalijn watermeloen).

De hoogste heerser van alles wat leeft op aarde en in de hemel. Hij geeft spirituele en geestelijke begeleiding. Hij is er bij geboorte, sterven en de gehele spirituele route die daartussen plaatsvindt. Metatron helpt om spirituele verlichting in het leven van alledag te integreren. Hij begeleidt mensen bij alle uitdagingen waar ze voor staan en laat ze ook inzien wat ze ervan kunnen leren of geleerd hebben. Hij staat je bij met raad en daad.

Zadkiël (indigoblauw)

Mannelijke energie en de edelsteen is Lapis Lazuli)

“Genade van God”

Deze engel staat voor je klaar bij verschillende gebeurtenissen in je leven. Hij staat je bij in je transformatieproces. Hij helpt te vervolmaken wat bijna af is. Hij integreert opgedane kennis en vaardigheden en geeft je een duwtje in de rug als je dat nodig hebt. Zadkiël laat je inzien dat goed, goed genoeg is en dat streven naar perfectie niet nodig is. Onzekerheid en negatieve energie zet hij om in zelfvertrouwen. Wanneer je steeds iets belangrijks uitstelt, laat dan de hulp van Zadkiël toe. 

Raguël (zacht blauw)

Mannelijke energie en edelsteen Aquamarijn.

“Vriend van God”

Zorgt ervoor dat mensen op een eerlijke manier met elkaar omgaan. Helpt bij het aantrekken van nieuwe vrienden en relaties en hij helpt je bij het op peil brengen van je energie. Hij helpt je bij het helen en in harmonie brengen van je relaties. De relatie met jezelf, het goddelijke of met andere mensen. Hij helpt misverstanden uit de wereld te helpen en brengt vrede en harmonie in situaties.

Jophiël (geel)

Vrouwelijke energie en edelsteen Citrien.

“Schoonheid van God”

Jophiël zorgt dat je je intuïtie verder ontwikkelt en leert je beter luisteren naar je innerlijke stem. Zij verbindt hoge en lage energieën met elkaar, wat ervoor zorgt dat je openstaat voor inzichten en ideeën uit je hogere bewustzijn. Zij maakt je ervan bewust dat alle kennis al in jou zit. Jophiël laat eigenschappen en talenten zien waarvan je je nog niet bewust bent. Met haar aan je zij, zet je een ferme stap richting de waarheid over jezelf en over het leven. Helpt je bij het opruimen van je huis en zorgt dat de sfeer optimaal is. Ze wordt ook wel de Feng Shui engel genoemd. 

Jeremiël (donker paars)

Mannelijke energie en edelsteen is Amethist.

“Genade van God”

Brengt uiteraard genade en helpt je bij het ontwikkelen en begrijpen van helderziendheid. Hij begeleid je bij het in balans brengen van je relaties en het leven. Ook helpt hij je bij het krijgen van een liefdevolle uitstraling. Je kunt hem vragen of hij je helpt bij het omgaan met heftige emoties. Tevens helpt hij je op verzoek om terug te blikken op situaties in je leven. Door de situatie en alle betrokkenen te vergeven, inclusief jezelf, kun je zonder ballast weer verder in het hier en nu.