Wat zijn edelstenen en wat doen ze voor je?

Edelstenen bestaan uit mineralen. Meestal uit 2 of 3 mineralen. Ze komen voor in de aarde en wanneer deze stof groeit, komen er edelstenen. De kleur van edelstenen wordt bepaald door de mineralen.

Alleen barnsteen en parels groeien niet op de manier. Dit zijn organische stenen.

Edelstenen zijn energetisch

Zoals alles uit energie bestaat, bestaan ook edelsten uit energie. En omdat ook wij uit energie bestaan, kunnen wij dus de kracht van de eldelsteen voelen en kan deze datgene helen wat wij op dat moment het meeste nodig hebben. Ze kunnen je geen geluk, liefde of geld brengen, maar ze kunnen wel jouw vibraties verhogen. Ze kunnen je eigen programma weer activeren. Let wel: stenen absorberen de spanning van de drager en hiervoor geven zij een heilzame energie terug aan de drager.

Hoe reinig je je edelstenen?

Je kunt de harde edelstenen spoelen met bronwater. Niet met kraanwater want dit bevat teveel kalk. Ook niet met zout water want niet iedere steen kan hier tegen. Ook kunnen zachtere stenen zoals Seleniet of Malachiet oplossen in water. Chrysocolla, Calciet, Celestien, Prehniet en Pyriet mogen ook niet in een bak met water.

De stenen kunnen ook gereinigd worden door salie aan te steken en de stenen goed door de rook heen te bewegen. Ook de vibratie van klankschalen zal de stenen reinigen. Het is belangrijk dat je stenen van 1 soort reinigt per keer. Dit geldt ook voor het opladen. Het kan wel met meerdere stenen, maar wil je echt zeker zijn van een goed gereinigde steen, behandel ze dan per soort. 

Ook kun je stenen schoonblazen. En hierbij meteen een intentie meegeven. Wanneer je een aantal keer hebt geblazen zul je voelen dat het genoeg is. 

Je stenen 24 uur afdekken in zilvervliesrijst is ook een goede manier om de stenen te reinigen. Het is echter niet voor iedere steen geschikt, want rijst onttrekt vocht aan de stenen en niet iedere steen kan hier tegen. Hoe laad je je steen op?

De meest bekende (en makkelijkste) manier om je stenen op te laden is met het volle maanlicht. Of je dit nu vanachter glas doet in de vensterbank of in de buitenlucht doet, dat maakt niet uit. Let wel op dat het buiten niet te vochtig is. Ook hier geldt weer dat je ze het beste alleen met hun eigen soortgenoten kunt opladen. Een grote ruimte ertussen laten is natuurlijk ook een optie. 

De tweede makkelijke manier is om de stenen in een Abalone schelp met Bergkristal Split te leggen. 

Sommige stenen zijn zelfreinigend zoals Citrien, Seleniet en Kyaniet.Welke edelstenen zijn er?

Er zijn honderden verschillende edelstenen. Het gaat te ver om ze in dit blog hier allemaal te behandelen. Maar ik zal er een aantal noemen. 

  Zwarte Toermalijn beschermt tegen alle vormen van negatieve straling. Dat geldt niet alleen voor de negatieve invloeden van apparatuur, want dit zwarte steentje zou ook goed werken tegen de negatieve vibes van mensen om je heen.

  Unakiet brengt emoties in evenwicht en blokkades naar boven. Goed voor haargroei en je voortplantingsorganen.

  Tijgeroog werkt aardend, helpt je om je doelen te bereiken. Verlicht je depressie, en heelt je keel en geslachtsorganen.

  Rozenkwarts zelfliefde, vriendschappen en liefde. Bevrijdt onderdrukte emoties. Werkt goed bij duizeligheid.

  Pyriet aardend, geeft zelfkennis, minder menstruatiepijn en geeft zelfvertrouwen, het versterkt de weerstand.

  Malachiet opent je hart, zorgt voor transformatie, moedigt het nemen van risico’s aan en brengt diepe gevoelens omhoog.

  Maansteen intuïtie, kalmeert je emoties, brengt evenwicht in het hormonale stelsel en verlicht menstruatieklachten.

  Fluoriet reinigend, beschermend, geeft structuur, geeft inzicht in patronen, werkt goed tegen puistjes en is zorgt voor een betere concentratie.

  Carneool helpt aarden en activeren. De steen helpt je met beide benen op de grond te blijven staan, maar geeft je tegelijkertijd een positieve boost.

   Carneool werkt opbeurend, motiverend en vitaliserend. Ook trekt carneool succes aan en kan deze edelsteen je seksleven een boost geven.

  Amethist werkt kalmerend, reinigend en genezend. Vooral voor beter slapen en hoofdpijn. Het stimuleert tevens je intuïtie.

  Amazoniet filtert straling, brengt mannelijke en vrouwelijke energie in balans, verlicht spierkrampen.

Let op!

Ga goed na of de edelstenen echt zijn en of ze niet door kinderarbeid zijn verkregen. Wanneer de steen echt goedkoop is, denk dan na of dit wel zo kan zijn. Is het niet van glas? Doe onderzoek en voel vooral bij jezelf of dit de juiste keuze is.Hoe zoek je een steen uit?

Weet je niet welke steen voor jou geschikt is, kijk dan waar je oog op valt en neem, als het kan, de steen in je handen en voel of deze voor jou is. Is dit niet het geval dan kijk je of een andere steen wel geschikt is voor je. Meestal is de steen waar je oog naartoe getrokken wordt, de steen die voor jou geschikt is. Bestel je een steen online, dan wordt het voelen lastiger, maar het is wel degelijk mogelijk om te voelen of hij voor jou is.Soms zie ik een mooie steen en kan niet naar de winkel toe. Ik doe hem dan in mijn winkelmandje en wanneer ik afgeleid raak en later pas weer terug kom en dan toch de steen niet bestel is het duidelijk dat hij niet voor mij bestemd is. Wanneer ik een mooie steen zie op internet en niets mij van die steen kopen kan weerhouden, dan is hij voor mij bestemd. Reinig de steen wel altijd wanneer je hem ontvangt. Hij heeft dan de energie van anderen nog aan zich en je wilt dat de steen zich op jou richt. 

Zoals je ziet is de edelsteen geschikt voor heel veel doeleinden, maar het uiterlijk draagt absoluut een steentje bij. Een mooie grote edelsteen zoals een Amethist is natuurlijk altijd prachtig, maar vergeet ook niet bijvoorbeeld een Himalaya Zoutsteen. Deze zorgt ervoor dat negatieve straling wordt omgezet naar een neutrale straling en hij zorgt er ook voor dat je je vitaler en meer ontspannen voelt. De lamp werkt het beste als hij een beetje warm is. En ook de kleine hangers voor aan je mobiel die de straling tegenhouden zijn leuk. Er zijn zoveel verschillende edelstenen en zoveel verschillende manieren om ze te gebruiken of te bewonderen. Er gaat een wereld voor je open!Meer weten over spiritualiteit? Lees dan hier lekker verder!