Wat is manifesteren?

Wat is manifesteren nu eigenlijk precies? Wanneer kun je manifesteren? Hoe leer je manifesteren en waarom zou je manifesteren? Er zijn veel vragen rondom manifesteren en in dit blog ga ik daar de antwoorden op geven. Manifesteren heeft alles te maken met de Wet van Aantrekking, en de 12 universele wetten. Lees je gezellig mee?

Wat is manifesteren nu precies?

Manifesteren is eigenlijk het ‘fantaseren’ van je eigen toekomst zoals jij wilt dat deze eruitziet. Er is een kwantumfysica wet en deze geeft aan dat alles er al is. En dat alles uit energie bestaat. Alles! Dus jij en ik, maar ook de bank waar ik nu op zit, het glas waaruit ik drink. Alles is energie. En energie vibreert op een bepaalde frequentie. Wanneer je in een dip zit, zend je een andere frequentie uit dan wanneer je heel blij bent. Maar in de kwantumfysica is het zo dat wat je kaatst, kun je terug verwachten. Dus wanneer jij alleen maar negatief bent, dan zul je nog veel meer negativiteit om je heen krijgen. En wanneer je blij en gelukkig bent, zullen er nog veel meer blije en gelukkige momenten komen. Het is ook belangrijk dat je naar bijvoorbeeld de juiste muziek luistert. Er is muziek met een bepaalde frequentie waar je dus ongelukkig van kunt worden of juist gelukkig. De laatste zal een veel hogere frequentie hebben. Wanneer je dit eenmaal weet, kun je hier rekening mee houden. 

Wanneer kun je manifesteren?

Altijd en overal! Je kunt een visionboard maken, je kunt alles waar je naar verlangd opschrijven, je kunt hier over dagdromen. Het allerbelangrijkste hierbij is dat je voelt, ruikt, denkt en gelooft dat het al zo is. Je hebt die prachtige auto al in je bezit. Je weet hoe hij ruikt. Je voelt hoe hij onder je tot leven komt wanneer je de contactsleutel omdraait, je ziet jezelf al helemaal in deze auto zitten en voelt hoe gelukkig en blij je hiermee bent. Of je ziet voor je hoe slank je bent. Hoe dit voelt en hoe gelukkig je daarmee bent. Wat voor prachtige kleding je aan hebt en hoe je bewonderende blikken krijgt. Je ziet alles al helemaal voor je in de tegenwoordige tijd. Door dit te doen, te voelen, te ruiken, te beleven, geef je het universum de boodschap dat het zo is en dat het bij je hoort. Het universum zal nu zijn best doen om jouw bestelling bij je af te leveren. 

Hoe leer je manifesteren?

Zoals je kunt lezen is het vrij simpel: je ziet precies voor je wat je wilt. Wat wel enorm belangrijk is: je moet het wel zelf geloven. Je moet erachter staan en het moet helemaal bij je horen. Wanneer je fantaseert dat je een pup krijgt, maar eigenlijk meer een kattenmens bent (ik noem maar iets), dan zal je niet achter deze manifestatie staan en zal het ook niet gebeuren. Ook is het niet zo dat je maar een ‘bestelling’ kunt plaatsen en dan rustig op de bank gaat zitten wachten tot jouw droom bij je afgeleverd wordt. Nee, je moet er dan toch wel iets voor gaan doen. Laten we het voorbeeld van de auto nog eens nemen. Je zal een autodealer kunnen bezoeken en in je droomauto een proefrit kunnen maken. Je kunt folders aanvragen. Of je gaat op internet informatie over deze auto opzoeken. Je moet het universum laten weten dat je het serieus meent. En ook geloven dat deze auto binnen jouw bereik is. Wanneer je 1 euro op de bank hebt staan, dan kun je dus beter gaan sparen. Een baan erbij nemen of slim gaan investeren of op je uitgavenpatroon gaan letten. Je moet er wel iets voor doen!

Waarom zou je manifesteren?

Manifesteren is het leven zo voor je zien zoals jij dit wenst. Het is niet iets wat je een keer kunt doen en dan maar afwachten. Nee, je moet er echt je doel van maken. Hier dagelijks mee bezig zijn. Ja, hoor ik je denken. Maar wanneer ik ga sparen voor die auto zodat ik deze kan kopen, wat heeft dat dan met manifesteren te maken? Wanneer je de auto manifesteert ben je hier mee bezig en zal het universum je op alle manieren helpen. Je zult opeens financiële voordeeltjes hebben, je komt iemand tegen die ‘ toevallig’  in de autobusiness zit en je een leuke korting kan geven of je krijgt een mooie kans qua werk. Het universum zal er alles aan doen om jou die auto te bezorgen. Mits, en daar komt een grote maar…….

Wanneer werkt manifesteren niet?

Het allerbelangrijkste van manifesteren is: is het in lijn met alles in jou. Zitten hart, hoofd en ziel op 1 lijn en is die auto echt voor jou bestemd? Stel, je bent erg onbesuisd en je wilt een snelle auto. Die auto heb je niet onder controle omdat je gewoon veel te onvoorzichtig bent. De auto kan dan je ondergang worden. In dit geval zal het universum ervoor zorgen dat deze auto niet in je bezit komt. Wanneer je tegen alle tegenslag in, toch die auto koopt, is het natuurlijk je eigen keuze en is er dus een kans dat het verkeerd afloopt. Hoe makkelijker het manifesteren gaat, hoe beter het in lijn is met jouw doel. Soms denk je achteraf: ik ben blij dat het toen allemaal niet doorging wat ik voor me zag. Dan was het dus niet jouw pad en had dit een reden. Die zie je vaak pas achteraf en niet als je er middenin zit. Je kunt teleurgesteld zijn dat je die baan niet hebt gekregen die je zo graag wilde. Geloof me, dat heeft een reden. En daar kom je pas later achter.

Vertrouw op het universum

Het belangrijkste is dus dat je vertrouwd op het universum. Het heeft altijd, maar ook echt altijd, het beste met je voor. Maar je zult ook altijd een keuze hebben. Wanneer je links gaat ,terwijl het universum je pad naar rechts heeft uitgestippeld, vertrouw er dan maar op dat er vanzelf weer een afslag komt naar de weg die naar rechts ging. Soms heb je die omweg nodig om wat leermomenten mee te maken. Soms zie je er echt het nut niet van in, maar alles heeft een reden. 

Conclusie

Het is fantastisch om te manifesteren. Leef je mooiste leven. Zie het helemaal voor je en ga er helemaal voor. Vertrouw erop dat het goed komt en laat het universum je helpen. Het zal altijd achter je staan, al lijkt het soms anders. Vertrouw op het universum en op jezelf en zet zelf de eerste stappen. Het universum zal je helpen waar het kan. Je zult zien dat het leven zo veel moois voor je in petto heeft! Manifesteer en geniet!