Wat is een medium? En wat is channelen?

Wat is nu precies een medium? En wat is channelen nou precies? In dit blog wil ik je graag meenemen naar de  magische wereld van mediums en channelen. Ik leg je graag uit wat deze praktijken inhouden en hoe ze ons kunnen helpen om een diepere spirituele verbinding te ervaren. Laat je betoveren !

De Kracht van Mediums

Een medium is  een soort brug tussen twee werelden. Ze hebben een speciale gave waarmee ze contact kunnen maken met de spirituele wereld. Ze kunnen boodschappen ontvangen van overleden mensen, gidsen en andere liefdevolle wezens. Als een soort telefoonlijn geven ze deze boodschappen door aan mensen hier op aarde. Het is prachtig om te weten dat de liefde en verbinding met dierbaren nooit verdwijnen, zelfs niet als ze niet meer fysiek bij ons zijn. Wanneer je  geïnteresseerd bent in een afspraak met een medium, neem dan de tijd om iemand te vinden waarbij je je comfortabel voelt. Vertrouw op je intuïtie bij het kiezen van een betrouwbaar persoon die je kan helpen bij het ontvangen van boodschappen van overledenen en voor spirituele begeleiding.

Channelen: Een Dans met Hogere Dimensies

Wat is channelen dan?  Stel je voor dat we onze innerlijke radio afstemmen op de frequentie van de spirituele wereld. We openen ons hart en onze geest om boodschappen, informatie en inspiratie te ontvangen van hogere dimensies. Deze boodschappen kunnen in verschillende vormen komen, zoals woorden, beelden of gevoelens. Sommige mensen uiten hun channeling op een creatieve manier, zoals schrijven, schilderen of zingen. Door te channelen, versterken we onze intuïtie en verbinden we ons met de eindeloze wijsheid van het universum. Channelen kun je goed ontdekken door bijvoorbeeld een fijn muziekje op te zetten. Pen en papier erbij te pakken en dan 10 minuten te blijven schrijven. De pen verlaat het papier bijna niet en alles wat er in je opkomt, schrijf je op. Uiteindelijk kom je in een flow en schrijf je bijzondere dingen op. Dit wordt ook wel channelen genoemd. Het hoeft dus niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Wanneer je zelf wilt leren channelen, ga dan op zoek naar manieren om je intuïtie te versterken en je af te stemmen op de hogere dimensies. Meditatie kan bijvoorbeeld een krachtig hulpmiddel zijn om je geest tot rust te brengen en contact te maken met de subtiele energieën om je heen. 

Verschillen en Overeenkomsten:

Hoewel mediums en channelen verschillend zijn, delen ze een gemeenschappelijk doel: heling, begrip en spirituele groei. Een medium richt zich vooral op het ontvangen en doorgeven van boodschappen van overledenen en andere spirituele wezens. Ze helpen ons om te begrijpen dat onze dierbaren altijd bij ons zijn, zelfs als ze niet meer fysiek aanwezig zijn. En bij channelen daarentegen sta je meer open voor het ontvangen van bredere spirituele energieën en wijsheid. Het leert ons dat we onze intuïtie mogen vertrouwen en dat we meer kunnen dan we zelf denken. 

Waarom is intuïtie belangrijk?

Wanneer je net begint aan deze spirituele reis dan is het belangrijk om te luisteren naar je intuïtie en alleen te werken met betrouwbare mensen en entiteiten. Vertrouw op je gevoel en kies degene waarbij je je goed voelt. Ze kunnen waardevolle gidsen zijn op je reis. Onthoud dat het een persoonlijke ontdekkingsreis is en dat je in je eigen tempo kunt verkennen en leren.

Geniet van de Reis

Hopelijk heb ik je een leuk inkijkje gegeven in de wereld van mediums en channelen. Het is een reis vol magie en spirituele verbinding. Het is een lange reis, die niet van de ene op de andere dag voltooid is. Wees dus geduldig. En zie wat het universum jou wilt vertellen. Houd je ogen en oren goed open voor datgene wat er niet echt gezegd wordt. En nogmaals: vertrouw vooral op je eigen intuïtie. 

 

Meer lezen over spiritualiteit? Lees dan hier lekker verder.