Hoe kun je je spirituele pad vinden?

Hoe kun je je spirituele pad nu eigenlijk vinden? Is dat moeilijk of is het iets wat iedereen kan? Hoe doe je dat dan en wat kun je verwachten? Loop jij ook rond met al deze vragen of een deel daarvan? Lees dan lekker verder en vind de antwoorden op al je vragen.

Het spirituele pad

Wat is het spirituele pad?

Het spirituele pad is voor een ieder anders uiteraard. De één vindt het al heel wat wanneer je mediteert en de ander is sjamaan en wijdt zijn hele leven aan zijn geloofsovertuiging. Gelukkig maar dat het voor een ieder anders is, anders zou iedereen hetzelfde willen en worden. De diversiteit maakt het juist zo leuk. Er zijn mensen die zich bezighouden met edelstenen en hun werking, een ander legt Tarotkaarten en weer een ander is in de weer met een pendel. Wat dit allemaal is kun je in mijn diverse blogs lezen. Maar het allerbelangrijkste is dat je begrijpt dat je een lichaam hebt en een ziel bent. Het lichaam is iets wat op deze aarde thuishoort en waar je gebruik van kunt maken op vele manieren. De ziel is er altijd. En met altijd bedoel ik ook echt altijd. Voor eeuwig. Wij hebben als ziel steeds opnieuw een menselijke ervaring tot wij alles geleerd hebben wat wij moeten leren hier op aarde. 

Meerdere levens

Daardoor kun je soms ook flitsen zien van vorige levens of kun je opeens het gevoel krijgen dat je iets al eerder hebt meegemaakt. De ziel slaat alles op en als we als mens overlijden, wordt de ziel bevrijdt en gaat je ziel naar de geestenwereld. Wanneer de ziel er weer klaar voor is, zal hij de ouders voor zichzelf uitzoeken en zal hij bij hun geboren worden. En zo gaat de cyclus door en door. Maar dat komen we weer uit op je spirituele pad vinden, want hoe doe je dat?

Hogere Zelf

Het belangrijkste is om te gaan luisteren naar je Hogere Zelf. Ik begrijp het wanneer je niet precies weet wat dit is, maar dit is dus eigenlijk je ziel. En door heel stil te zijn en te ontspannen kun je praten met je ziel en op een gegeven moment leer je steeds beter je ziel te horen en te begrijpen. Veel mensen denken dat de stem die ze horen hun ego is, maar dat hoeft dus niet altijd zo te zijn. Je ego zal je altijd beschermen en zal ook vaak negatief reageren op nieuwe situaties. Je ziel zal altijd positief zijn en het allerbeste met je voor hebben. Je ego vindt het fijn wanneer alles bij hetzelfde blijft. Dat is vertrouwd en daar weet hij mee om te gaan. Je ziel wil groeien, maar zal dit wel op een veilige manier willen doen. Wanneer je in stilte jezelf een vraag stelt, zal het antwoord wat je als allereerste hoort van je ziel komen. De ja maar die daarna komt is van je ego. 

Een pendel kan zich openbaren als jouw spirituele pad

En wat daarna?

Daarna leer je dus steeds beter naar je ziel te luisteren en wanneer je dit doet, zal hij je ook de volgende stap in je proces laten zien of hij zal steeds kleine aanwijzingen geven. Wanneer er steeds iets op je pad komt, dan is het de bedoeling dat je daar iets mee gaat doen! En wanneer je teveel gaat nadenken en dus in je hoofd gaat zitten, kan het zijn dat dit een zijweg is, maar niet je pad. Je pad zal zich namelijk vanzelf ontvouwen. En wanneer je je hier bewust van wordt dan ga je het pad vanzelf zien. Hij hoeft zich niet in 1 keer helemaal te ontvouwen, maar je kunt ook steeds kleine stukjes zien en misschien is het einddoel wel heel anders dan je zelf bedacht had, maar het universum heeft plannen met je en deze zullen tenslotte allemaal op hun plek vallen.

Conclusie

De conclusie is dus dat het spirituele pad gevonden wordt wanneer je het gaat zien. En belangrijk is om daarbij vooral naar je ziel te luisteren. Volg je hart meer dan je verstand, want je verstand is je ego en die wil alles vooral hetzelfde houden. Je ziel wil dat je groeit en allemaal mooie dingen mee gaat maken. En dit kan alleen als je jezelf hiervoor openstelt. Dus zorg dat je af en toe even stil bent en heldere vragen aan je ziel stelt. De antwoorden die je meteen te horen krijgt, daar mag je iets mee gaan doen. Ik ben erg benieuwd of dit blog jullie gaat helpen op jullie spirituele pad! Ik hoor het graag. Meer weten over spiritualiteit? Lees dan mijn uitgebreide spiritualiteitsgids.