Wat is Black Friday?

Sommige mensen zullen er nog nooit van gehoord hebben en denken bij zichzelf: wat is Black Friday? Waarom is het zo een hype en waar komt dit vandaan. Het is al enige jaren ook in Nederland te vinden maar het is ontstaan in de Verenigde Staten. Deze dag valt na Thanksgiving, een feest wat groots gevierd wordt daar. En na deze dag wordt het startsein gegeven voor de periode naar de kerst toe. Thanksgiving is altijd de vierde donderdag in november en Black Friday dus altijd de vierde vrijdag in november.

Cyber Monday

Ook uit de Verenigde Staten komt Cyber Monday. Dit valt op de maandag na Black Friday. Op deze dag zijn vooral de computerspullen in de aanbieding. En zo heb je een heel weekend met fikse kortingen. Voorheen was het echt alleen op deze dagen, maar nu zie je in Nederland al begin november pre Black Friday aanbiedingen. Maar de echte knallers zijn toch wel op of in de week van Black Friday. Wanneer ik iets graag wil hebben, vind ik het persoonlijk echt de moeite waard om even te wachten tot het november is. Dit geldt natuurlijk alleen voor spullen die niet meteen vervangen hoeven te worden of die je niet direct nodig hebt. 

Aanbiedingen die de moeite waard zijn

Voorheen deden veel winkeliers niet mee. Het was te overdreven en niet bedoeld voor Nederlanders. Inmiddels doet toch echt bijna iedere retailer met deze fijne hype mee. En gelukkig maar voor ons, de kopers! Dit jaar wil ik mezelf een Iphone cadeau doen (vorig jaar een Macbook met kerst gekregen van mijn lieve gezin) omdat deze nu eenmaal fijner werkt met mijn Macbook. Maar ik wacht toch echt tot Black Friday. Ik ben erg benieuwd naar de aanbiedingen! De telecomaanbieders doen gelukkig volop mee. 

Wat gaan jullie kopen met Black Friday?

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie aankopen voor deze dag. En of jullie, net als ik, hier ook al van te voren rekening mee houden. Ik ben echt al van te voren aan het plannen voor bepaalde zaken want de kortingen zijn echt enorm hoog! Dus wanneer je hier nog nooit van gehoord hebt of er verder nooit over na hebt gedacht: wees gewaarschuwd.

Veel shopplezier!!

Warme groet,

MarjoDeliana