Persoonlijke verzorging, de woorden zeggen het al, is vooral persoonlijk. Wat de een heel normaal vindt, vindt de ander maar onzin. Dus hieronder mijn kijk op het onderwerp persoonlijke verzorging!Schoon

Uiteraard is schoon zijn een vereiste, maar iedere dag douchen is echt niet nodig. Behalve natuurlijk wanneer je een beroep hebt waar je heel erg vies en stoffig van wordt, dan wel. Dus schoon zijn is de basis. Zelf vind ik het altijd heel erg fijn om na het douchen mezelf in te smeren met een biologische bodylotion. Kokosolie kun je ook gebruiken, maar dat wordt in ons land al vrij snel hard en dan is het lastiger om te gebruiken. Het is voor mij erg belangrijk dat alle verzorgingsmiddelen die ik gebruik biologisch zijn. Ik wil geen onnatuurlijke stoffen op of in mijn lijf. Iedere dag gebruik ik een dag en nachtcrème. Dit om mijn huid soepel en gehydrateerd te houden. Ook reinig ik iedere ochtend en iedere avond mijn huid. Dit omdat je dan al het vuil wat zich in de loop van de dag en de nacht heeft opgehoopt weghaalt. Hierdoor werkt je dag en nachtcrème ook beter. Uiteraard is de volgorde reinigen en dan je creme! In de ochtend doe ik daarna oogpotlood en mascara op en dat is het. Heerlijk is het ook om huid en haar af en toe te verwennen met een masker!

Niet vergeten in het ritueel is om iedere ochtend, na het opstaan en iedere avond, voor het naar bed gaan je tanden te poetsen. Ik gebruik voor het poetsen ook een tongschraper. Dit is me aangeraden door mijn orthomoleculaire therapeut. Het zorgt ervoor dat al datgene wat je niet in je lijf wilt krijgen, hier ook niet terecht komt. Het is in het begin even wennen maar het voelt zoveel fijner als ik het gebruik. Je hebt de hele dag een frisser gevoel in je mond. Schone kleding is uiteraard ook belangrijk. Kleding die vies is of stinkt is een no go. Je kunt je persoonlijke verzorging helemaal naar je eigen wensen invullen uiteraard. De komende weken ga ik een dag/nachtcreme, reinigingslotion en een intensieve beauty-oil testen van https://www.maryvenaturalskincare.com/. Ik ben hier heel benieuwd naar en zal jullie over een aantal weken mijn bevindingen laten weten!Hoe ziet jullie persoonlijke verzorging eruit?

Warme groet,

MarjoDeliana

Ps. Meer persoonlijke blogs lezen? Lees dan hier verder.