Wat is spiritualiteit?

Deze gids geeft je een overzicht waar spiritualiteit voor staat. Het is een vaag begrip voor veel mensen, maar er is niets zo duidelijk als spiritualiteit. Het kan een hele levenswijze zijn en dat is het ook voor veel mensen. Helaas leven veel mensen gewoon hun leven zonder kennis te hebben gemaakt met hun Hogere Zelf en leven zij veelal op de automatische piloot. Zij genieten wel, maar leven vooral volgens de regels van anderen. Daar zou ik graag verandering in brengen want er is maar één persoon echt belangrijk in jouw leven: jijzelf. En uiteraard hou je van anderen en roep je dat je meer van je kinderen of partner houdt dan van jezelf, maar daar gaat het helaas ook mis. Wanneer jouw emmer vol zelfliefde leeg is, kun je ook geen liefde aan anderen geven. Dit is een veelgemaakte fout waardoor mensen zich op een gegeven moment helemaal leeg voelen en zelfs een burnout kunnen krijgen. Dit wil ik graag voorkomen. Zelfliefde is één van de moeilijkste dingen in het leven. Veel mensen voelen zich egoïstisch als ze alleen aan zichzelf denken, maar dat is geen zelfliefde. Je denkt niet alleen aan jezelf, maar je moet proberen jezelf wel altijd voorop te stellen. Want als je 99 bent en je gaat naar het Hiernamaals dan wil je niet zeggen: wat ben ik blij dat ik het iedereen altijd naar de zin heb gemaakt. Maar dan moet je kunnen zeggen: wat een fantastisch leven was dit, ik heb alles eruit gehaald wat ik eruit had kunnen halen. Au revoir!

Hogere Zelf

Spiritualiteit kun je op diverse manieren benaderen. Persoonlijk vind ik het contact met je Hogere Zelf het allerbelangrijkste, maar het is ook belangrijk dat je Chakra’s in balans zijn. De stand van de maan doet er toe. Edelstenen kunnen je helpen om een goede balans te vinden en ook etherische oliën kunnen je helpen. Opgestegen Meesters, Engelen en lichtwezens maken deel uit van spiritualiteit. Ook symbolen en nummers kunnen spirituele eigenschappen hebben. Mindfulness en meditatie hebben ook een spirituele ingang.

Blogs

Wanneer je op aarde komt, kies je zelf of je als man of vrouw komt en welke ervaringen je wilt hebben. Het is een prachtige cyclus die er voor zorgt dat je in dit leven ook je vorige levens kunt ‘herinneren’, maar je kunt zelfs ook je volgende levens al zien. Uiteraard kost dit wel enige oefening. De eerste zeven jaren van je leven (en de tijd in de baarmoeder) zijn het allerbelangrijkste om de blueprint van je leven te maken. Alles wat je in deze tijd meemaakt geef je een label en sluit je op in 1 van de kastjes in je hoofd. Of in een laatje. En gedurende de rest van je leven, zal iedere gebeurtenis die daar op lijkt of mee verband houdt, er voor zorgen dat dat laatje of kastje zich opent. Zo geef je dus steeds een zelfde soort reactie.

Door je te verdiepen in je mind, en alle kastjes en laatjes op te ruimen, heeft je ego veel minder te doen en hierdoor kan je ziel zich prachtig ontwikkelen en kun je eindelijk gaan doen waarvoor je echt hier op aarde bent gekomen.
De holistische kijk gaat er van uit dat je energetisch, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel één bent. Dus als je lichamelijke klachten hebt, kijkt een holistisch arts niet alleen naar de pijn, maar ook naar de achterliggende oorzaken. Deze kunnen vastzitten in je lichaam of in je hoofd.

Hoofdpijn kan bijvoorbeeld betekenen dat je te weinig water hebt gedronken, maar kan ook betekenen dat je te veel piekert, dat je dus meer van je hoofd naar je hart moet gaan leven. Uiteraard moet er altijd goed gekeken worden dat er geen medische problemen zijn.

Wat zijn chakra’s?

Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk wiel. Je kunt een chakra voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen. Een draaiend wiel van energie. Dit wordt ook levenskracht of prana genoemd. Er zijn 114 chakra’s in ons lichaam aanwezig, maar er zijn er 7 bekend bij de meeste mensen. De energie wielen hebben allen een andere frequentie.

Je vernieuwt en verandert iedere seconde dat je leeft. In nog geen jaar tijd verander je 98% van alle atomen in het lichaam. Iedere zes weken vernieuwd je lever. Je skelet verandert in 3 maanden tijd. Iedere maand krijg je een nieuwe huid. Iedere vijf dagen een nieuwe maag bekleding. Zelfs je hersencellen vernieuwen. We kunnen onszelf wel degelijk veranderen. Als iets uit balans is, dan kunnen we eraan werken om onszelf weer in balans te krijgen.

Alhoewel alles in je lichaam vernieuwd, zijn er ook genoeg dingen die blijven. Zoals onze herinneringen. We zijn geen machine. Je bent niet je lichaam, je hebt een lichaam. Dit lichaam is nodig om onze Ziel op aarde te laten zijn. En de ziel heeft je lichaam nodig om zich verder te ontwikkelen en te groeien. Al kunnen traumatische belevenissen onze energiestroom verstoren.

Energetisch

Chakra’s zijn geen onderdeel van ons fysieke lichaam, maar wel van ons energetische lichaam. Dit staat overigens wel in verbinding met je fysieke lichaam. Ook emoties hebben invloed op je fysieke lichaam.

De chakra’s zijn erg belangrijk voor het lichaam. Er zijn er vele, maar de 7 bekendste chakra’s zijn de:
1. wortelchakra
2. sacraalchakra
3. zonnevlechtchakra
4. hartchakra
5. keelchakra
6. derde oog chakra
7. kruinchakra

Wanneer je chakra’s goed geopend zijn, kunnen lichaam en geest optimaal functioneren. Wanneer één of meerdere chakra’s gesloten zijn, kan dit voor de andere chakra’s gevolgen hebben. Door meditatie of Reiki kunnen de gesloten chakra’s weer geopend worden. De energie kan weer goed vloeien en je zult je duidelijk beter voelen. In mijn blog ga ik nog uitgebreid in op de chakra’s en wat zij voor je doen en hoe je ze optimaal in balans kunt krijgen en houden.

MarjoDeliana.nl nieuwsbrief banner

Edelstenen

Edelstenen zijn ook een onderdeel van spiritualiteit. Er zijn enorm veel edelstenen en allen doen wat anders voor je. Edelstenen werken op energetisch niveau (de werking is niet tastbaar maar wel voelbaar). De edelsteen waar je naartoe getrokken wordt, is de steen die je op dat moment nodig hebt. Vertrouw hierbij dus ook weer op je gevoel. In mijn blog ga ik in op een aantal edelstenen zoals: amatist, bergkristallen, rozenkwarts etc. Edelstenen bestaan uit (over het algemeen) 2 of 3 mineralen. Een mineraal komt voor in de aarde en wanneer deze groeit kan hij een kristal vormen. De kleur van de edelsteen wordt bepaald door de soort mineralen. Niet alle edelstenen groeien op deze manier: de parels (deze groeien in oesters) en de barnstenen worden niet zo gevormd. Deze zijn afkomstig van planten en dieren en worden ook wel organische stenen genoemd.

Aarden

Zoals gezegd doen alle edelstenen iets anders voor je. Dit heeft te maken met de dicht- en helderheid van de stenen. Heldere stenen, zoals een bergkristal werkt in op de geest. Je zult situaties helderder en duidelijker inzien. Stenen die doorschijnend zijn, werken in op je gevoel. Rozenkwarts is hier een voorbeeld van. Deze past bij de hartchakra. Dichte stenen werken weer in op het lichaam, zoals bijvoorbeeld een agaat. Deze steen heeft een aardende werking. Aarden is enorm belangrijk. We doen als mensen in een digitale wereld enorm veel frequenties op. Wanneer je een mobiel vasthoudt, dan krijg je straling binnen. Ook de elektriciteitsmasten langs de weg geven straling af. Of nog maar te zwijgen over de wifi in je huis. Al deze straling is enorm slecht voor je. Door de steen agaat bij je te nemen ga je meer aarden. Maar ook met je blote voeten in het gras staan is enorm belangrijk. De aarde zorgt ervoor dat je de negatieve lading van alle elektriciteit in je lichaam weer kwijtraakt. De aarde neemt deze op en verwerkt deze weer tot een 0 lijn. Je kunt nu weer beter functioneren en je lijf is je enorm dankbaar. Elke dag stapelt deze negatieve energie zich in je lichaam op. Het is dus belangrijk om als je bijvoorbeeld veel achter je pc of laptop zit, om je blote voeten op een aardingsmat te zetten. Ook voor de nacht zijn er speciale aardingslakens zodat je alle negatieve energie kunt kwijtraken. Er zijn speciale websites die deze artikelen verkopen. Zeker de moeite van het kopen waard. Je zult je een ander mens voelen. Bekijk voor meer informatie mijn uitgebreide blog over aarden.

Maar we waren bij de edelstenen!

Kleuren

Ook de kleuren van een edelsteen hebben een betekenis. Bijvoorbeeld de groene kleuren kalmeren en ontspannen. De warme kleuren zoals geel, rood en oranje werken stimulerend en activerend en stenen met een paarse of blauwe kleur hebben een harmoniserende werking. Zoals je ziet komen hier de kleuren van de chakra’s ook weer in terug. Alles staat in verbinding met elkaar.

Energie

Wij mensen kunnen enorm profiteren van de helende kracht van edelstenen. Alles is energie. Ook wij bestaan uit energie. De stenen bestaan uit energie. Om een goede werking te hebben van de stenen is het wel belangrijk dat je de steen niet maar 1x per week uit de kast haalt. Je kunt de steen het beste bij je dragen, onder je kussen leggen, als sieraad dragen etcetera. Let wel op: het kan zijn dat de steen in het begin te sterk is voor je en je je niet beter gaat voelen. Houdt er dus rekening mee dat wanneer dit gebeurd, je de steen korter bij je draagt of niet direct op de huid draagt. Ook moet je de steen eens in de zoveel tijd reinigen en daarna, met volle maan, weer opladen.

Wil je meer weten over Edelstenen? Lees dan hier verder.

Maanstanden

De maanstanden zijn al sinds het begin der tijden enorm belangrijk. Heb je je wel eens meer emotioneel op bepaalde momenten gevoeld? Of juist heel sterk? Let maar eens op de stand van de maan van dat moment. Grote kans dat je gevoelig bent bij volle maan en juist sterk bent bij nieuwe maan (dit is de maan die na het verdwijnen van de maan weer gaat groeien).

De maan staat voor:

Vrouwelijke energie
Intuïtie
Wijsheid
Geboorte
Dood
Spirituele connectie
Reïncarnatie

De maan beïnvloedt ook de waterhuishouding hier op aarde. Denk aan eb en vloed. Wij bestaan voor een groot gedeelte uit water en daarom heeft de maan ook effect op ons lichaam en op onze emoties.

We zien de maan altijd vanaf de voorkant. We zien nooit de achterkant van de maan. Hij draait even snel om zijn as heen als de aarde. De maan draait om de aarde heen in 28 dagen. Hij geeft zelf geen licht, dit is het zonlicht wat wordt teruggekaatst door de maan. Ook heb ik over de maan een extra blog gemaakt.

Lotusbloem

De lotusbloem staat voor puurheid en zuiverheid. Hij heeft een hydrofobe eigenschap, wat watervrees betekent. Dit houdt in dat er nooit modder of water op de bladeren en bloemen blijft staan. De lotusbloem is zelfreinigend.

De oude Egyptenaren gebruikten de lotusbloem al om de wedergeboorte te symboliseren. Bij het Hindoeïsme staat de lotusbloem voor welvaart. In het Boeddhisme voor zuiverheid en verlichting en volgens het Boeddhisme is Boeddha geboren uit een lotusbloem.

Waarom is dit spiritueel?

De wortels van de Lotusbloem staan in de modder, dus in het duister. Dit staat symbool voor de moeilijke tijd in je leven. Maar de stengel worstelt zich door het water naar de oppervlakte en de bloem bloeit daar een heel jaar lang prachtig. Dit staat symbool voor je wederopstanding. Al maak je nog zo een moeilijke tijd door, je zult altijd weer tot bloei komen.

De vier edele waarheden (en het achtvoudige pad)

Gautama de Boeddha beschreef dit systeem al in zijn eerste leerrede in juli 589 voor Christus in het Hertenpark van Sarnath in India.

De vier edele waarheden bestaan uit vier waarheden die je leven kunnen “verlichten”. Dit zijn de volgende:

1. Dhukka
2. Samudaya
3. Nirodha
4. Magga

Het leven bestaat uit lijden
De oorzaak van dit lijden
De waarheid van het verdwijnen van het lijden
De waarheid (Dharma) van de weg. Magga verwijst naar het Achtvoudige pad.

Je kunt de vierde edele waarheid (het achtvoudige pad) pas inzien, als je de derde edele waarheid hebt ingezien. De derde edele waarheid kun je pas inzien als je de tweede edele waarheid hebt ingezien. En de tweede edele waarheid kun je pas zien als je de eerste edele waarheid hebt ingezien.

In dit blog lees je alles over de vier edele waarheden.

Het Achtvoudige pad

1. Zuiver spreken (Sillã)
2. Zuiver handelen (Sillã)
3. Zuiver levensonderhoud (Sillã)

4. Zuivere concentratie (Samadhi)
5. Zuivere neutraliteit (Samadhi)
6. Zuivere observatie (Samadhi)

7. Zuivere gedachten (Pañña)
8. Zuiver inzicht (Pañña)

Het achtvoudige pad is dus een methode om lijden te laten verdwijnen. Het is een compact geheel van gedragingen, onthoudingen, overtuigingen, focus en mentale bewustwording van processen die het lijden veroorzaken. Het is geen structuur die aangenomen kan worden (nu ga ik dit eens doen) en beperkt zich ook niet tot enkele regels die je opvolgt. Het dient een proces van logica te worden omdat je gaat ervaren dat je middels het achtvoudige pad zo weinig mogelijk lijden veroorzaakt en dat het enorme rust en balans geeft. Gautama de Boeddha beschreef het Achtvoudige pad als volgt:

 • Zie af van alle negatieve handelingen
 • Verricht positieve handelingen
 • Zuiver je geest

Dit is de leer van hen die verlicht zijn.

Hoewel de acht paden in een vaste volgorde worden uitgelegd is er tijdens het beoefenen ervan geen volgorde aanwezig. Ontwikkeling vindt plaats op het pad als geheel. De acht stappen versterken en ondersteunen elkaar.

Wil je meer weten over het Achtvoudige pad? Lees dan vooral mijn blog hierover.

De drie vergiften

Ook een onderdeel van de leer van Boeddha zijn de 3 vergiften. Volgens Boeddha is al het lijden terug te voeren op negatieve emoties:

Hebzucht:

Woede:

Onwetendheid:

begeerte, verlangen, verslaafdheid, inhaligheid, gierigheid en gehechtheid

aversie, boosaardigheid, afkeer

waan, dwaling, dwaasheid en verblinding.

Dit wordt ook wel als volgt genoemd:

– drie bronnen van lijden
– drie vergiften van de geest

Ook van de hand van Boeddha zijn de:

Vijf leefregels

Dit zijn Boeddhistische morele voorschriften. Het zijn richtlijnen en aandachtspunten om mee te oefenen. Onderzoek de leefregels telkens weer met wijsheid en bedenk of iets heilzaam is voor jou of niet.

 1. Vermijd te doden en handel met respect jegens alle vormen van leven
 2. Vermijd te stelen en cultiveer vrijgevigheid. Vermijd te nemen wat jou niet gegeven is
 3. Vermijd seksueel ongeoorloofd gedrag (dus ook niet vreemdgaan als je een partner hebt)
 4. Vermijd te liegen en spreek de waarheid (vermijd lasterende taal, harde woorden en onzinnig gepraat. Bedenk: waar besteed je je energie en tijd aan? Draagt het bij?)
 5. Vermijd bedwelmende middelen die de geest verwarren en onopmerkzaam gedrag veroorzaken. Neem alleen middelen die ons kunnen voeden en die een vredig leven bevorderen.

Van de leefregels van het Boeddhisme gaan we naar een hele andere spirituele hoek. Namelijk de aura.

De aura

Een aura is een energieveld of lichtveld om een (levend) voorwerp heen. Bij mensen, dieren planten veranderd de aura soms heel snel. Bij niet levende voorwerpen (stenen, kristallen en water is deze vast. Het energieveld wordt opgewerkt door lichaamsprocessen. Alles in deze wereld is energie. Wanneer je het lichaam helemaal uit elkaar zou halen, houdt je alleen energie over. Wanneer je een dier uit elkaar zou halen, deeltje voor deeltje, ook dan houdt je alleen energie over. Maar zelfs wanneer je bijvoorbeeld een tafel uit elkaar zou halen, deeltje voor deeltje, dan houdt je ook energie over. Dus alles in dit universum bestaat uit energie. Ook je aura, ook je ziel. Je gedachten zijn vibraties, dit is ook energie. We zien de aura als een electro fotonische trillingsreactie met externe impulsen. De aura bevat informatie over het voorwerp.

De aura kan bestaan uit verschillende kleuren. Soms is deze licht van kleur, soms donker. Lees hier meer over in mijn blog over aura’s.

Wanneer de aura dof is of zwak, dan is dit een rechtstreeks gevolg van een levenslange materialistische houding, het ontkennen en onderdrukken van de ontwikkeling van het bewustzijn en diverse emoties. Zo een houding onderdrukt je aard en daarmee ook je aura.

Je kunt je aura ook reinigen. Onder andere door te smudgen. Wanneer je aura gereinigd is kun je deze lege ruimte weer opvullen door deze visueel te vullen met de gouden stralen van de zon. Hierna zijn jij en je aura weer volop beschermd.

12 Universele wetten

Voor de Universele Wetten is het belangrijk dat je begrijpt dat ALLES energie is. Het gaat nooit verloren en verplaatst zich in cirkels. The circle of life! Als alles in een cirkel draait, betekent dit dat alles ook weer terugkomt. We creëren energie door alles wat wij zeggen, voelen, denken en doen, en daarmee creeren wij ook onze eigen werkelijkheid.

Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je veranderproces, maak je gebruik van de universele wetten. Op die manier neem je de verantwoordelijkheid voor jouw leven. Als je weet hoe de wetten werken, dan kun je ze voor je laten werken en manifesteren wat je maar wilt. Zo kun je meer rust vinden en focus je je op de zoektocht naar een gelukkiger leven.

Zie hier de 12 universele wetten:

 1. De Wet van Goddelijke Eenheid
 2. De Wet van Trilling
 3. De Wet van Actie
 4. De Wet van Overeenstemming
 5. De Wet van Oorzaak en Gevolg
 6. De Wet van Compensatie
 7. De Wet van Aantrekking
 8. De Wet van Voortdurende Omzetting van Energie
 9. De Wet van Betrekkelijkheid
 10. De Wet van Polariteit
 11. De Wet van Ritme
 12. De Wet van Geslacht

Deze wetten worden uitgebreid besproken in dit blog.

Numerologie

Numerologie is de Leer der Getallen. Het is een occulte wetenschap die zich bezighoudt met het symbolische aspect van getallen. Makkelijk gezegd betekent numerologie: kennis der getallen.

De Babyloniërs (ook verantwoordelijk voor astrologie) hielden zich al bezig met numerologie. De Griekse wetenschapper Pythagoras ging uit van het standpunt dat alles numeriek kan worden uitgedrukt. Hij was ervan overtuigd dat alle dingen in het universum zijn gemaakt en in cijfers kunnen worden uitgedrukt. Bij numerologie worden letters vertaald naar cijfers. In het Hebreeuws heeft iedere letter een numerieke waarde. Ook Sint-Augustinus van Hippo geloofde dat de getallen een universele taal zouden kunnen zijn die door een goddelijke kracht zou kunnen worden onthuld als je de waarheid erachter zou zoeken. Niet alleen Pythagoras is hier mee bezig geweest, ook diverse mensen na hem. Zoals Dr. Jordan, hij schreef een boek “The romance in your name”, dit biedt een uniek systeem dat een sleutel vormt voor het interpreteren van de numerologische weergaven van je naam, geboortedatum en andere belangrijke tijden.

Je geboortegetal bestaat uit het getal wat gevormd wordt van je geboortedatum, Dit is een veld van informatie. Het samenspel van deze getallen is de blauwdruk van je leven/ziel. Het gaat over de vibratie of trillingsfrequentie van het getal, waarbij de kenmerken van een getal een positief of een negatief bereik hebben.

Uiteraard heb ik ook hier een prachtige blog over geschreven!

Meditatie

Wanneer je mediteert kom je in contact met je diepere lagen en kom je terecht bij je Hogere Zelf. Door te mediteren kun je de wereld beter aan en zul je je op zielsniveau kunnen verbinden aan anderen. De stelregel is: hoe minder tijd je hebt, hoe meer tijd je moet mediteren. Dit puur omdat het leven al gehaast genoeg is en wanneer je niet af en toe een stapje terug doet, je leven langs flitst en je pas op je sterfbed zult terugkijken en denken: had ik maar. Wanneer je nu de tijd neemt om even stil te staan bij jezelf, dan betaald dat zich op meerdere manieren terug. Lees mijn blog over Mediteren om te leren hoe je de rust in jezelf kunt vinden.

Wat zijn kristal chakra’s?

Hier is eigenlijk erg weinig over te vinden. Alleen op de website van de Mir Methode kom je hier informatie over tegen. Het lichaam heeft diverse chakra’s, deze zijn ook uitvoerig beschreven in mijn blog. Maar de kristal chakra’s wil ik graag nog even apart benoemen. Zij zorgen ervoor dat, wanneer ze in balans en geactiveerd zijn, je vermogen voor de werkelijkheid helderder wordt gezien. In mijn blog vertel ik hier iets meer over.

Reiki

Reiki is energie. Reiki kan je lichaam weer helen en je vermoeidheid verminderen. De energie gaat via je handen. Deze energie herstelt de harmonie in het lichaam en versnelt het natuurlijke genezingsproces. In Nederland wordt vooral de Usui methode gegeven. Je krijgt inwijdingen van een master. Er zijn 3 graden en bij elke graad wordt de energiestroom krachtiger en intenser. Reiki helpt ons te focussen en opnieuw aan te sluiten bij de bron. Je kunt hier meer over vinden op mijn pagina. Daar kun je lezen hoe een Reiki behandeling op afstand werkt en wat hier de kosten voor zijn.

Acces Bars

Acces bars is een behandeling die werkt met drukpunten op je hoofd. Deze staan voor verschillende contexten in je leven. Door een lichte aanraking van de drukpunten laat je oude ballast makkelijk los en wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd.

Lees mijn blog over Acces Bars om hier meer over te weten te komen.

Meridianen

Qi of Prana is levensenergie volgens de oude Chinese gezondheidsleer. Deze energie wordt via 76 belangrijke meridianen (of energiebanen) getransporteerd. Door dit netwerk kan er communicatie plaatsvinden tussen alle delen van het lichaam en de organen.

Een stoornis in de meridianen staat in de Chinese acupunctuur voor het begin van een ziekte. Over het lichaam lopen 76 meridianen waarvan 24 hoofdmeridianen (12 links en 12 rechts), 6 Yin- en 6 Yang Meridianen. Hoewel elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan, reikt de functie van de meridiaan verder dan alleen het specifieke orgaan. De 24 meridianen zijn gekoppeld aan een orgaan, maar ook aan een emotie, een lichaamsstelsel, een chakra, een basisbehoefte, een energiestroom in het verloop van de meridiaan, een deel van het bewegingsapparaat. In mijn uitgebreide blog vind je meer over de meridianen en de specifieke tijden die voor een bepaald orgaan staan. Ook de Chinese orgaanklok wordt hierin besproken.

Zoutlamp

De zoutlampen kent iedereen waarschijnlijk wel. Ze zijn vooral te koop in een beetje roze/oranje kleur, maar tegenwoordig ook in wit of wit/zwart. Er zijn ook waxinelichthouders en nog wat meer accessoires. Veelal worden deze lampen gemaakt met Himalayazout. Wanneer de lamp of het theelicht warm wordt gaat hij negatieve ionen verspreiden

Deze negatieve ionen kunnen stoffen uit de lucht verwijderen die allergieën veroorzaken. Ze klonteren graag samen, deze negatieve ionen, en daardoor worden zij zwaarder en dalen neer op de grond. Ook helpt het inademen van de zoutdeeltjes met het oplossen van eventueel slijm. Let wel op dat je huisdieren niet aan de lamp of waxinelichthouders gaan likken, dit is absoluut niet goed voor ze. Overigens zet je de lamp het best op een plek waar je veel bent en in de buurt van elektrische apparaten. Zij helpen de lucht goed te zuiveren. Hoe warmer de lamp, hoe beter hij werkt

Touch of Matrix

Dit is een leefstijl en behandelmethode die je in kunt zetten voor een optimaal gezond, gelukkig en vitaal leven. Voor jezelf ‘en voor een ander. Met deze methode verbindt je je met het NU bewustzijn. Er wordt op vier niveaus gewerkt te weten: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Deze methode brengt je lichaam op verschillende vlakken in beweging. Deze methode gaat er van uit dat jij de enige bent die in gang kan zetten dat je jezelf kunt genezen. 

Lichtwezens

Engelen zijn lichtwezens. Zij zijn gezonden om voor de mensen te zorgen en over hen te waken. Het zijn liefdevolle wezens zonder fysiek lichaam. 

Er zijn ook gidsen. zij kunnen je hele leven bij je zijn en er zijn gidsen die een bepaalde periode van je leven bij voor je zijn.

Natuurwezens, deze worden ook wel Deva genoemd. Dit zijn elfen en kabouters. Deva is een goddelijk of bovennatuurlijk wezen in het Boeddhisme en het Hindoeïsme. Het woord Deva is gerelateerd aan het Griekse Theos en het Latijnse Deus, maar verwijst in het Sanskriet en Pali naar alle wezens die op een hoger bestaansniveau leven dan mensen. 

Opgestegen meesters: zijn helpers voor de Aarde en haar bewoners. Zij hebben als mens geleefd en weten hoe alles op aarde werkt. Zij helpen ons nu vanuit hogere dimensies.

Lichtwezens: bestaan uit Licht. Alles is energie. Maar nog niet alles om ons heen is licht. Om meer licht te creëren en liefde te brengen kunnen lichtwezens je van dienst zijn.

Wil je meer weten over Engelen? Lees dan hier verder.

Ho’oponopono

Dit is een oude Hawaiiaanse manier van verzoening en vergeving. Je reinigt de negatieve programma’s in je lichaam en geest die overbodige weerstanden, pijnlijke herinneringen en negatieve ervaringen bevatten. Zo verbreek je de verbinding tussen jou en je beperkende programmeringen. Ho’oponopono is voor geestelijke heling. Ho’o betekend “iets in gang zetten of doen” en pono staat voor goed of correctheid. 

 1. Het spijt me
 2. Vergeef me alsjeblieft
 3. Ik hou van je
 4. Dank je wel

Mindfulness

Mindfulness betekent dat je je volledig bewust bent van de huidige ervaring. Je leeft volledig in het NU. Niet bezig zijn met morgen of gisteren, maar volledig bezig zijn met nu. Dus tijdens je diner niet kijken naar de televisie, maar je volledig focussen op je eten. Hoe ziet je eten er uit, hoe smaak het? Aandachtig zijn. Je observeert je eigen denkproces en gevoelens. Je neemt meer afstand van je gedachten die langskomen en je krijgt daardoor meer innerlijke rust. Mindfulness is een training in aandacht. 

Yoga

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent “verbinden”. Het verbinden van lichaam en geest, door middel van gedachten. Yoga is ongeveer 5000 jaar oud. Er zijn verschillende soorten yoga maar bij alle vormen staan lichaam en geest centraal. In mijn uitgebreide blog over yoga ga ik in op de meeste soorten. Yoga is niet alleen verschillende houdingen aannemen (Asanas), maar het is een levensstijl op zich. De ademhaling is een belangrijk aspect van yoga. 

Yoga zorgt dat lichaam en geest flexibeler worden. Het vergroot je longcapaciteit en verbetert de opname van zuurstof. Het helpt je beter om te gaan met stress en spanning en het verbetert je concentratievermogen. Yoga is gewoon goed voor lichaam en geest. Doe het, ervaar het en raak hier aan verslaafd. Een van de weinige verslavingen waar je wat aan hebt en die goed is voor je!

Yoga Sutra’s:

* Yama’s Universele gedragsregels zoals geweldloosheid beoefenen, de waarheid spreken en niet stelen. Matigheid en begeerteloosheid

* Niyama’s Gedragsregels voor jezelf zoals zuiverheid tevredenheid, zelfdiscipline, zelfstudie en overgave

* Asanas Yogahoudingen om een goede lichamelijke gezondheid te krijgen en te behouden

* Pranayam beheersen van de ademhaling

* Pratyahara beheersen van de zintuigen

* Dharana beheersen van de concentratie

* Dhanya meditatie beheersen van de concentratie

* Nirvana eenwording/gelukzaligheid

Tekens van het Universum

Het universum geeft ons tekens en wanneer je deze gaat “zien”, dan zul je hier troost of geluk uit kunnen halen. Tekens geven je belangrijke informatie over je leven op dit moment en je toekomst. 

Een teken kan visueel zijn, maar het kan ook een geur, geluid of aanraking zijn. Of een intuïtief gevoel, ingeving of droom zijn. Er kunnen witte veren op je pad liggen, dit betekend dat er een engel bij je is. Je kunt een bepaald liedje horen en als je dan goed naar de tekst luistert geeft het liedje misschien wel het antwoord op de vraag die je jezelf net een minuut daarvoor gesteld hebt. Of je denkt aan welke makelaar je zult contacteren en er rijdt net een bus langs met een reclame er op van een makelaar. Toeval? Nee, waarschijnlijk is dit een teken van het Universum! Ook dubbele getallen die je steeds weer tegenkomt willen je iets vertellen. Of een prachtige vlinder die steeds om je heen fladdert. Het zien van een regenboog of een lieveheersbeestje, het heeft allemaal een spirituele betekenis.

Wierook

Wierook staat eigenlijk voor Wijrook (rook om te wijden). Het is een mengsel met aromatische organische stoffen. Er zijn diverse soorten wierook namelijk staafjes, korrels en kegeltjes. Er is Japanse wierook en Tibetaanse wierook. Wierook wordt al eeuwenlang gebruikt. Vroeger vooral om de goden gunstig te stemmen. De geur en het gebed stijgen met de rook omhoog. Ook de rottingslucht werd overstemd met de wierookgeur. Wierook wordt vooral gebruik voor religieuze doeleinden.

Wierook heeft alle 5 de elementen in zich waardoor het spiritueel voor veel mensen aantrekkelijk wordt. 

* aarde (ingrediënten)

* lucht (verspreiding)

* vuur (start door vuur)

* water (wordt gemaakt mede door water)

* ether (heeft etherische werking)

Let op, de meeste goedkope versies zijn niet natuurlijk en kunnen schadelijk zijn voor je luchtwegen. Prefereer ook de handgemaakte wierook. Niet goedkoop, maar wel beter voor je gezondheid en iets belangrijkers dan je eigen gezondheid is er niet. 

Pendels, wichelroedes en Biotensors

Een pendel kan bestaan uit verschillende materialen. Metaal, hout, steen of kristallen. Aan deze pendel zit een dunne ketting of draad. De pendel gaat door spiertrillingen bewegen en kan zo antwoord geven op de gestelde vraag, doordat de pendel gaat slingeren naar een antwoord op de onderliggende kaart of in een bepaalde richting

Pendelen is net als een wichelroede een vorm van radiësthesie. Pendelen kun je doen als je ontspannen bent en antwoorden wilt krijgen. Velen zeggen dat de pendel reageert op dat wat je diep van binnen al weet, maar persoonlijk denk ik dat je tapt vanuit “het veld” en daardoor toegang hebt tot het oneindige weten. Je kunt de pendel ook gebruiken om meer over voedsel te weten te komen (pendelen en vragen of dit de juiste voeding is voor jou), maar ook op andere vlakken uiteraard. Je kunt een gedachte hebben en vragen aan de pendel of deze gedachte juist is. 

Een wichelroede wordt voornamelijk gebruikt om water of metalen aan te wijzen. Dit doe je door een tak of staak heel losjes in je hand te houden. Een wichelroede kan ook uit twee metalen/messing/koperen staven bestaan. Er zijn diverse uitvoeringen. Door je te verdiepen in het gebruik van de wichelroede kun je ook energieën opzoeken. Je kunt ook vragen over jezelf stellen en de wichelroede zal het antwoord laten zien door uit te slaan. 

De Biotensor is ook weer een manier om met energie te werken. Dit lijkt op een pendel, maar ook op een wichelroede. Het zou een mix kunnen zijn van beiden. Hij is vaak gemaakt van metaal. Ook de Biotensor reageert op de subtiele bewegingen in het lichaam. De Biotensor wordt vaker gebruikt om problemen in het lichaam op te sporen. Je organen hebben ieder een eigen unieke trilling. De Biotensor kan iedere trilling opvangen en onderlinge verschillen waarnemen. Het is een kwestie van goed oefenen en vervangt uiteraard nooit een dokter. 

Tarot inzichtskaarten

Een Tarotdeck heeft 78 kaarten. Deze kun je op verschillende manieren leggen. In mijn blog zal ik hier verder op ingaan. Tarot is een magisch prentenboek. Elk van de kaarten stelt een herkenbare levenssituatie voor. Ze worden van oudsher al beschouwd als wijsheid orakels. Ze bevatten inzichten en openbaringen uit allerlei richtingen

Trek in de ochtend een kaart en laat deze goed tot je doordringen. Tarot is een medium om door te dringen tot diepere betekenislagen achter de werkelijkheid van alledag. De kaarten geven de essentie van iets weer. Je zou kunnen zeggen dat je de kosmos om raad vraagt. Er zijn kaarten die negatief zijn en kaarten die advies geven.

De negatieve kaarten willen je vooral laten nadenken

Medium

Een medium is een drager of overdrager van iets stoffelijks of niet-stoffelijks. Dit staat bij Wikipedia. Maar dat gaat over veel meer dan het medium wat ik hier bedoel. Uiteraard bedoel ik een spiritueel medium. Een Ziener. Eigenlijk is iedereen een medium. Een ieder heeft het vermogen in zich. Je bent een kanaal die boodschappen (informatie) krijgt die anderen op dat moment niet kunnen of willen zien. Je krijgt boodschappen door van de geestelijke wereld. Je verhoogd je trilling en de geestelijke wereld verlaagd zijn trilling en zo kun je communiceren. Je maakt hierbij gebruik van geleide gidsen. Er zijn 4 soorten mediumschap: mentaal medium, trance medium, fysiek medium en healing mediumschap.

Heilige geometrie

Heilige geometrie is de basis van alles wat is. Alles in de natuur en de mens is gebaseerd op deze geometrie. Cirkels, vierkanten, driehoeken, spiralen vormen de basis voor alle geometrie. In heilige geometrie vind je ook rechte lijnen (mannelijke energie) en gebogen lijnen (vrouwelijke energie).

* Icosaëder:                         hoogste vorm, universele liefde en bewustzijn – water

* Dodecaëder:                     ether, pillar of light, goddelijke krachten, kennis en magie

* Octaëder:                          lucht, denken, ontwaken, Merkivah

* Kubus:                               staat voor de aarde en is mannelijk, scheppend vermogen en aarding

* Tetraëder:                        staat voor je volgende stap vanuit levenslessen en balans tussen mannelijk en vrouwelijk, aards en kosmisch, ik en wij. 

Samen vormen zij de Metatron en ze passen allen weer in een bol. Elk los kristal wordt vanzelf ondersteund en bekrachtigd door de andere vier. 

Ook zijn er nog de Merkaba (een driedimensionale zespuntige Davidster die helpt de ziel in de persoonlijkheid te integreren) en een Christusbewustzijn, dit zijn de Dodecaëder en Icosaëder in elkaar

Metatron via James Tyberonn:

De aarde, het universum en ook de Kosmos zijn opgebouwd uit levende bewuste energie. En die bewuste energie bestaat uit geometrie, licht en elektromagnetisme. De aarde is multidimensionaal. Net als wij mensen dat zijn. De Heilige geometrie is de onderliggende mozaïek van alle dimensies. Een onderdeel van de Heilige Geometrie is ook zeker de levensbloem

Ook onze lichaamscellen bestaan uit perfecte meetkundige vormen. Alles bestaat uit deze genoemde vormen. De vijf platonische lichamen vormen de basis van de Heilige Geometrie. Samen vormen ze de allerhoogste energie van oorsprong. Uiteraard is hier nog veel meer over te vertellen. 

Klankinstrumenten

Er zijn diverse instrumenten waar je een spirituele lading aan kunt geven. Men gebruikt al eeuwenlang klankschalen om de chakra’s te openen en om tot rust te komen. Ze hebben een harmoniserende werking op het lichaam en de geest. Klanken zijn trillingen en deze kunnen gevoelens, herinneringen en beelden bij bepaalde klanken oproepen. Iedere schaal heeft zijn eigen unieke klank.

Een schaal bestaat uit 7 lagen:

Goud staat voor de zon zondag

zilver staat voor de maan maandag

IJzer staat voor Mara dinsdag (mardi)

Kwik staat voor Mercurius woensdag (mercredi)

Tin staat voor jupiter donderdag (jeudi)

Koper staat voor Venus vrijdag (vendredi)

Lood staat voor Saturnus zaterdag (samedi)

Wanneer je de klankschaal aanslaat en rond draait, ontstaat een unieke klank die doorgaans als erg aangenaam wordt ervaren. Er zijn verschillende instrumenten. Er zijn klankstaven, chimes, gongs, handpannen, stemvorken, Tingsha’s en nog wat andere instrumenten die gebruikt kunnen worden zoals een drum, panfluit, cimbalen, castagnettes etcetera. Geniet van de geluiden en ontspan.

Heksen/Wicca

Wicca is een religie of filosofie die de natuur aanbidt en die verschillende stromen kent. De wicca kent dan ook verschillende vormen. Je hebt groepen of covens, maar er zijn ook heel veel Wicca’s die solo zijn. Wiccans werken samen met alles wat beschikbaar is, ook in jezelf. Iedere heks heeft een eigen specialiteit. De een heeft meer met kruidenmagie en de ander meer met divinatie. Belangrijk voor heksen is De wet van Drie. Deze stelt dat alles wat je doet, in drievoud terug komt. Goede daden, maar ook slechte daden.

Er zijn Vijf elementen belangrijk om te kennen:

Aarde

Water

Lucht 

Vuur

Deze oerkrachten zijn overal in aanwezig.

Het vijfde element is Spirit of bewustzijn.

Dit krijgt een speciale plek of dat nu op een altaar is of tijdens het uitvoeren van spreuken. Er zijn verschillende soorten heksen. Welke er precies zijn vertel ik je graag in een uitgebreid blog hierover. 

FENG SHUI

Feng Shui is een Chinese filosofie die al meer dan 3500 jaar oud is. Het gaat uit van energiestromen tussen alles en iedereen. Deze stromen kun je positief beïnvloeden. Het wordt als een pseudowetenschap beschouwd. Feng Shui heeft als doel om belangrijke aspecten in je leven zoals liefde, welzijn, welvaart en geluk positief te beïnvloeden. Tevens heeft Feng Shui als doel om de natuurlijke omgeving zo optimaal mogelijk te gebruiken. Er zijn veel stromingen. Maar bij alle stromingen speelt Chi of Qi een grote rol. Deze dynamische energiestroom moet vloeiend door de ruimte kunnen stromen. Ook de Yin en Yang moeten in evenwicht zijn. Tevens moeten de 5 elementen water, vuur, aarde, metaal en hout vloeiend in elkaar overgaan en samen een constructieve cyclus vormen. Feng betekent overigens wind en Shui betekent water. Tips om je huis in te richten via de Feng Shui methode krijgen? Lees dan mijn blog hierover. 

Infinity Symbol

Infinity betekent oneindig en is afgeleid van “infinitas”, wat in het Latijns eindeloos of eeuwigheid betekent. Het symbool is al meer dan 1000 jaar in gebruik en geeft het eeuwige in het universum en de kosmos weer. Het is een zijwaarts liggend figuur dat op een liggende 8 lijkt. Mensen kunnen uit dit symbool kracht putten. Infinity is belangrijk voor religieuze overtuigingen. Bijzonder is dat in ieder religieus geloof het symbool dezelfde betekenis heeft, namelijk Het leven is oneindig. Onze tijd op aarde is eindig, maar onze ziel bestaat voor altijd. Bij meditatie wordt het symbool gebruikt om ons te herinneren aan balans, focus, harmonie, vrede en eenheid.

Levensboom

Deze boom des Levens werd door God geplant in de Hof van Eden volgens de Hebreeuwse bijbel, samen met de boom van de kennis van goed en kwaad. De vruchten van deze laatstgenoemde boom gaven eeuwig leven. De boom kom je overal tegen en staat symbool voor het leven zelf. De boom staat symbool voor groei, ontwikkeling, vruchtbaarheid, onsterfelijkheid en genezing. De levensboom vind je terug in sieraden en op diverse afbeeldingen.

Runenstenen

Runen is het oudst bekende schrift van de volkeren van Noord-Europa. De runentekens werden naast het schrift ook gebruikt als orakel voor het waarzeggen. Ieder teken heeft zijn eigen magische betekenis.

Runenstenen zijn vooral gebruikt door de Vikingen om hun dierbaren te herdenken. Zij maakten stenen met inscripties. De verborgen betekenis is niet gemakkelijk te achterhalen. Ze kunnen niet vertaald worden naar de denkbeelden van deze tijd. Soms geeft 1 rune een hele begrip wereld weer en heel veel informatie. Priesters kregen hun kennis over de Runen door inwijdingsriten. Het Gotische woord Runa betekent geheim. Runen werden gebruikt voor vragen over het lot en hadden ook een voorspellende en rituele functie. Er is zoals gezegd, ook een Runenschrift. Dat is een alfabet genaamd Futhark. Iedere letter hiervan heeft een fonetische klank en een specifieke betekenis. Wanneer je de runen achter elkaar schrijft, krijg je een woord gebaseerd op de fonetische klanken van de Runentekens en een zin gebaseerd op de betekenissen die iedere rune in zich draagt. Zo kan er op magische wijze een diepgaande esoterische betekenis worden ontleend aan de Runenstenen. 

Binaural Muziek

Binaural Beats maken gebruik van je linker en rechter hersenhelft. De techniek combineert twee enigszins verschillende geluidsfrequenties om hier één nieuwe toon van te maken. Hierdoor gaan hersenhelften zich  met elkaar verbinden en samen werken. Dus je speelt in het linkeroor een andere frequentie af dan in het rechteroor en de hersenen gaan dit verschil compenseren. Dus links bijvoorbeeld 55 Hertz en rechts 66 Hertz, dan is het verschil 11 Hertz. 

Er zijn 5 verschillende frequenties te weten:

Gamma 30-100 Hertz Zeer alert, hoog bewustzijn, geheugen

Beta 14-29 Hertz Energie, focus, actief

Alfa 9-13 Hertz Fysiek en mentaal ontspannen

Theta 5-8 Hertz Meditatie, diepe ontspanning, creativiteit, trance

Delta 4 Hertz Diepe slaap, helend

Door binaural muziek af te spelen kom je veel eerder in een meditatief bewustzijn.

Het effect van binaural beats is alleen te merken met een koptelefoon.

Het kan helpen om:

* de slaap te verbeteren en te verdiepen

* meer ontspanning gedurende de dag te voelen

* levendiger te dromen

* angst- en stressgevoelens te reduceren

* binnen 15-20 minuten in een meditatieve staat te komen

* een betere focus en concentratie te hebben

* een grotere creativiteit te krijgen

* betere sportprestaties te krijgen

* je humeur te verbeteren

* je lichaamsfuncties te verbeteren

Aarden

Aarden wordt ook wel gronden genoemd en dit is precies wat het doet. Het zorgt er voor dat je met beide voeten op de grond blijft. Wanneer je niet zo nu en dan even met beide voeten op de grond staat, ga je veel te veel in je hoofd zitten en hierdoor leef je niet in het NU. De enige plek waar je moet zijn. De aarde geeft je de juiste energie. Door alle elektrische apparaten om ons heen, krijgen we de hele dag straling binnen die ons lichaam verzwakt. Door dagelijks met je blote voeten in het gras te gaan staan, kan de straling ons lichaam verlaten en krijgen we goede energie van de aarde in ons lichaam.

Helaas zijn wij de enige wezens op aarde die schoenen dragen en vaak met rubber zolen. Onze huizen zijn geïsoleerd en we slapen niet meer op de grond. Dit alles betekent dat we het echte contact met de aarde kwijt zijn. Doe eens gek (?) en ga heerlijk met blote voeten in het (schone) gras staan. Laat die negatieve energie uit je stromen en neem de heerlijke kracht van de aarde weer op. Gras, aarde, zand, klinkers en eventueel beton hebben de helende kracht. Hout, asfalt, en kunststof zijn niet geschikt om je negatieve energie op te nemen. Dus doe je schoenen en sokken uit en maak contact met moeder aarde. Je zal er echt van opknappen.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda betekent “de wetenschap of kunst van het Leven”. Ayus betekent in het Sanskriet ‘leven’ en Veda staat voor wetenschap of kunst. Het staat voor: met jezelf in balans komen en gezond door het leven gaan. De Ayurvedische geneeswijze geldt als een officiële wetenschappelijke geneeskunde. Ayurveda maakt gebruik van uitsluitend natuurlijke kruiden, waarmee je de kwaliteit van het leven kunt verbeteren. Het is vermoedelijk de oudste holistische geneeskunst ter wereld. Ayurveda brengt balans in ons lichaam, in onze geest en in onze ziel. 

Ayurveda is gebaseerd op 3 bio-energetische krachten (Dosha’s genoemd) die de basis vormen van alle levende organismen. 

Vata de kracht van beweging

Pitta de kracht van transformatie

Kapha de kracht van structuur

Ayurveda vormt de leer van het trio Dosha’s, de krachten die samen sturing geven aan 5 verschillende elementen waaruit wij zijn opgebouwd. 

Aarde, vuur, water, lucht en ether.

Wanneer er een verstoring ontstaat in deze balans krijgen we te maken met klachten of ziekten. Een ziekte begint altijd met een verstoorde balans. Een specialist op het gebied van Ayurveda kan je altijd helpen met goede adviezen.

Human Design

Dit revolutionaire systeem gaat er vanuit dat je mogelijkheden en beperkingen al vastliggen op het moment dat je geboren wordt.

Aan de hand van je geboortedatum, tijd en plaats geeft het Human Design je een handleiding voor je dagelijkse leven. Je ontdekt hoe je een bijdrage kunt leveren en hoe je keuzes kunt maken die je verder brengen in je ontwikkeling. Human Design ontstond pas eind jaren 80 uit een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: astrologie, Chinese I Tjing, Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, alsook astronomie, kwantummechanica, biochemie en genetica.

Door je geboortedatum, tijd en plaats in te vullen in het Human Design systeem, krijg je een kaart met informatie. Deze kaart bestaat uit 9 centra, 36 kanalen en 64 poorten. Uit deze kaart kun je opmaken tot welke van de vier typen jij hoort. De manifestor, generator, projector of reflector of een combinatie hiervan.

Emotional Freedom Techniques

Bij deze techniek “tap” je op bepaalde punten in je gezicht en hals. Het is een makkelijke techniek om te leren. Je denkt aan datgene wat je stress geeft en gaat tijdens deze stressreactie tappen. Door op acupunctuurpunten te tappen, ontstaat er een relaxatierespons in het lichaam. Door tegelijkertijd aan de stressfactor te denken dooft de stressrespons uit. EFT ontkoppeld de negatieve emotionele lading van de vervelende situatie of traumatische herinnering, door een herconditionering van de amygdala in het limbische systeem. Je benoemd het probleem 3x en tapt dan 7 keer op de meridiaan. Aan het eind van elke ronde vergelijk je je gemoedstoestand met hoe je je aan het begin voelde. Je gaat net zolang door tot je gemoedstoestand neutraal is. 

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Dit staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij hierop reageren.

Neuro: het zenuwstelsel verwerkt ervaringen via 5 zintuigen:

 1. gezichtsvermogen
 2. gehoor
 3. tastzin
 4. reukzin
 5. smaakzin

Linguïstisch: interne representaties (voorstellingen) worden gecodeerd, geordend en krijgen betekenis door:

* beelden (visueel)

* geluiden (auditief)

* gevoelens (kinesthetisch)

* geuren (olfactoir)

* smaken (gustatoir)

Programmeren: het ontdekken, gebruiken en veranderen van onbewuste patronen in het zenuwstelsel om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken.

Wanneer je NLP toepast, word je je bewust van de waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen. 

Mir Methode (Mentale en Intuïtieve Reset)

Mireille Mettes heeft deze methode ontwikkeld. Bij deze methode spreek je zinnen (zie onder) uit en hierbij aai je over je eigen hand. Deze methode zorgt ervoor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Belangrijk is wel dat je het minstens 4 weken achter elkaar doet, het liefst 2x per dag. Door het uitspreken van helpende zinnen en het daarbij aanraken van de eigen hand zorg je ervoor dat je lijf zich weer gaat resetten.

 1. Zuurgraad optimaliseren
 2. Detox alle toxische belasting
 3. Vader loskoppelen/moeder loskoppelen
 4. Meridianen zuiveren
 5. Alle tekorten aanvullen
 6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen
 7. Basisbehoeften aanvullen
 8. Chakra’s en aura optimaliseren
 9. Missie verduidelijken

De zinnen spreek je 3x achter elkaar uit terwijl je je hand aait.

Akasha Kronieken

De Akasha Kronieken is een energetisch archief wat kosmische informatie bevat. Hierin staat alles opgeslagen van het Universum en wat daarin gebeurd. Het universum leeft en heeft een geheugen. Het is Sanskriet voor Ether. 

De Akasha Kronieken zijn een soort database waar de reis van de ziel in ligt opgeslagen. Naast het opslaan van de gebeurtenissen in je leven, slaat het ook iedere handeling, daad, woord, gevoel, emotie, intentie en beweegreden op. 

Het Akasha-archief kent geen tijd of ruimte. Het is het permanente en universele geheugen van het Universum. Het begrip reïncarnatie is hier van essentieel belang. 

Hypnose

Wanneer je in hypnose “bent”, dan bevind je je in een toestand waarin je direct toegang hebt tot je onderbewuste. Het is een diep ontspannen toestand, fysiek en mentaal. Je neemt alles nog waar, al doen alle filmpjes je geloven dat dit niet zo is. Men bevindt zich tussen waken en slapen. Het is een hulpmiddel om therapeutische doelen te bereiken. De werkzaamheid van de hypnotherapie en regressietherapie zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Een sessie bestaat uit verschillende fases:

 1. inductie
 2. verdiepen
 3. suggesties
 4. ontwaken

Kundalini

Kundalini is al heel erg oud en voortgekomen uit oude Hindoeïstische teksten en yoga manuscripten. Het betekent in het Sanskriet: “de opgerolde”. Het symbool voor Kundalini is een slang die zich drie en een halve slag om de ruggengraat wikkelt. Kundalini wordt ook vaak afgebeeld als 2 slangen die zich om elkaar verstrengelen, terwijl ze in een draaiende beweging opwaarts klimmen, waarbij iedere cirkel het wakker worden om in balans komen van een chakra vertegenwoordigd.

Kundalini energie start vanaf het onderste gedeelte van je ruggengraat, opwaarts, tot aan je kruin. Deze verkrijg je door je spirituele oefeningen te doen en/of levenservaringen die van invloed zijn op je chakras en persoonlijke ontwikkeling op te doen.

De twee slangen staan voor mannelijke en vrouwelijke energie. Het doel van Kundalini is het opwekken van het volledige potentieel van het menselijk bewustzijn in elk individu.

Healing Glyphs

Glyphs zijn tekeningen die een helende gave hebben. Er zijn vele soorten Glyphs en ze hebben ook voor ieder probleem een eigen afbeelding. Je kunt ook zelf helende glyphs maken. Wanneer je het kaartje met de Glyph wil activeren, is het belangrijk om een bijbehorende spreuk uit te spreken. Dan activeer je de Glyph.

Glyphs staan ook bekend als “geheime symbolen”. Glyphs kun je het beste op de plek leggen waar je pijn hebt of visualiseren waar je de Glyph wil toepassen. Er komt geen dwang of negativiteit bij kijken of iets dergelijks, dus laat de Glyphs gewoon hun gang gaan.

Dimensies

Vanuit een spiritueel oogpunt zijn dimensies aspecten van je eigen bewustzijn, die je kunt leren waarnemen. Een overgang naar een volgende dimensie betekent dat wij in staat zijn om meer aspecten van ons bewustzijn waar te nemen en te “ aarden”. De vierde dimensie leert je waar te nemen dat tijd niet bestaat en de vijfde dimensie is een tijd van onvoorwaardelijke liefde. Wij staan nu op de overgang van de derde naar de vierde dimensie. 

Veel lichtwerkers nemen nu de 5e dimensie al waar en zijn aan het “aarden” en hierdoor komt er een tijd van vrede aan. Deze tussentijdse periode kan gepaard gaan met vele extremen. In de vierde dimensie bestaat alles tegelijkertijd. Hierdoor zul je merken dat er oud zeer naar boven kan komen en veel oude en onopgeloste zaken naar voren komen. In totaal zijn er 15 dimensies en deze leg ik graag uit in een ander blog. De derde dimensie is overigens de dimensie van het leren onderscheiden van goed en kwaad en leren je eigen wil te gebruiken.

Schumann Resonantie

Dit is de trilling tussen de kern van de aarde en de buitenste laag van de ionosfeer, ongeveer 65 kilometer boven de aarde. De trilling die hieruit voortkomt speelt een rol bij genezing en gezondheid. De trilling kan ook gezien worden als de hartslag van de aarde. De trilling vindt plaat in het ELF deel van het elektromagnetisch spectrum, die in de aardatmosfeer voorkomen. De Duitse natuurkundige W.O. Schumann heeft dit in 1954 aangetoond. De afgelopen jaren verhoogd de trilling en dit kunnen wij als mens merken. Er is een spiritueel ontwaken gaande.

Er kunnen lichamelijke klachten voorkomen tijdens hoge pieken zoals:

* wazig zien

* hoofdpijn

* paniekaanvallen/angst

* ongeaard voelen

* hitte aanvallen

* duizeligheid

* fluittonen in de oren

* verandering van eetlust

* (extreme) moeheid

Door je eigen trilling te verhogen zul je minder last hebben van deze pieken. Dit doe je door te mediteren en/of te luisteren naar hoge frequentie muziek, yoga, (koud) douchen, rust nemen, wandelen in de natuur, bewegen en te luisteren naar je lichaam.

Zonnestormen

Zonnestormen worden veroorzaakt door de zon die zonnevlammen en plasmawolken produceert waarbij allerlei geladen deeltjes de ruimte in worden geslingerd.

De stormen kunnen een zeer hoge snelheid hebben en een invloed hebben op het aardmagnetische veld. De cyclus van de zon duurt 11 jaar. Zeven relatief rustige jaren en 4 meer stormachtige jaren. De stormachtige jaren veroorzaken op aards, collectief en spiritueel niveau veel veranderingen. Ze veroorzaken het noorder- en zuiderlicht, dus mooie taferelen. Maar ze kunnen ook de magnetische velden van de aarde verstoren, waardoor bijvoorbeeld walvissen en trekvogels in de war raken en de verkeerde kant op gaan. Zonnestormen hebben ook invloed op het water. Bij de storm gaat uiteraard het plasma enorm snel. Er is nog veel meer te vertellen over zonnestormen en dat doe ik uiteraard graag in mijn uitgebreide blog hierover. Lees nu vooral verder in mijn gids over zonnevlammen.

Zonnevlammen

Een zonnevlam is een explosie op een oppervlak van de zon, die ontstaat door het plotseling vrijkomen van de energie die wordt vastgehouden in de magnetische velden. 

Er zijn 3 klassen:

C = kleine uitbarstingen die nauwelijks invloed heeft op de aarde

M = matige uitbarstingen die rond de polen korte perioden van uitval kunnen 

veroorzaken

X = grote uitbarstingen die voor het uitvallen van radioverbindingen en 

elektriciteitscentrales kunnen zorgen.

Een zonnevlam kan gevaarlijk zijn voor de aarde. De ozonlaag beschermt ons tegen de gevaarlijke stroming. Materie dat wordt uitgestoten komt uiteindelijk terecht in een zonnewind. Zonnevlekken houden verband met de zonnevlammen. Deze vlekken zijn relatief donkere vlekken op het zonoppervlak. Op de zon is het zo een 6000 graden celsius en op de zonnevlekken is het 1500 graden koeler. Op deze plekken is de warmte aanvoer vanuit het midden van de zon verminderd. Zonnevlekken zijn tijdelijk. Veel zonnevlekken bij elkaar zorgen voor een explosie en dus een zonnevlam. 

Zonnewind

Dit is een plasma, een stroom geladen deeltjes (ionen en elektronen) die voortdurend ontsnappen uit de zon naar de interplanetaire ruimte. Bij aarde aangekomen kunnen deze deeltjes het functioneren van satellieten verstoren en geven ze een prachtig poollicht. Bij een zonnewind gaan de deeltjes plasma net zo hard. Gaan ze echter enorm snel dan is het echt een zonnestorm. 

Spirituele healing

Een healing helpt je om oude pijnen los te laten en je lichamelijk beter te voelen. De healing hersteld de verbinding tussen lichaam en geest. Je gaat hierbij uit van de universele levensenergie. Er wordt gevoeld waar een blokkade zit en de healer zal deze blokkade wegnemen. Je kunt ook jezelf healen. Denk maar een het feit, dat wanneer je bijvoorbeeld pijn aan je knie hebt, je automatisch je hand erop legt. Dit is ook al een vorm van healing.

I Tjing

Dit is een eeuwenoud boek wat wordt gebruikt als orakel- of wijsheidsboek. Yin en Yang vormen de basis van de I Tjing. Dit boek bestaat uit 64 hoofdstukken en bij ieder hoofdstuk staat een figuur met 6 lijnen: een hexagram. Dit is een mengeling van lange en korte lijnen. De lange lijnen die heel zijn, staan voor yang en de gebroken lijnen voor yin. Ieder hexagram is een uitbeelding van een mogelijke situatie, een samenspel van yin en yang. Bij ieder hexagram staat ook een tekst en deze herbergt een ongekende schat aan wijsheid.

Zen

Het Mahayana-boeddhisme richt zich op het hogere doel: verlichting voor alle levende wezens. Zen is hier een stroming van. Zen komt van het Chinese woord Cha’n wat concentratie betekent. Voor de Japanse Eihei Dogen, die de Chan inzichten uit een Chinees klooster mee terug nam en thuis de inzichten die hij in het klooster had gekregen verwerkte, was het een erg moeilijk woord. Hij veranderde dit in zen. 

Zen gaat om in het huidige moment te zijn en dit in al zijn facetten te omarmen. Een zijn in harmonie met de kosmos en het universum. Geen diepgaande meditatie waarin je in een ander universum of iets dergelijks komt, maar meer Zazen: gewoon zitten in een meditatie met je bewustzijn. Het kan ook in het dagelijkse leven opeens tot je komen. Het beste is om je heel bewust te zijn van datgene wat je op dat moment aan het doen bent. Dan ben je zen!

Opgestegen Meesters

Dit zijn gidsen die je in moeilijke tijden kunnen helpen. Ze kunnen je moet helpen verzamelen om belangrijke veranderingen door te voeren in je leven. De opgestegen meesters hebben allemaal geleefd op deze aarde of op een andere planeet. Zij hebben hun ascentie bereikt, dit betekend dat zij “verlicht” zijn. Je bent dan verbonden met je licht (je kern/je ziel) en leeft vanuit dit licht. 

De opgestegen meesters hebben er voor gekozen om niet meer terug te komen op aarde om zo een ieder te helen die dit nodig heeft. Iedere meester heeft een eigen kwaliteit. Zo helpt Boeddha je bij het mediteren en je angsten en Kuthumi ondersteunt je in het waarmaken van je dromen. Persoonlijk geloof ik dat je de hulp van de opgestegen meesters kunt oproepen en dat de juiste meester je gaat helpen. Opgestegen meesters kunnen zowel als man of als vrouw hebben geleefd. Belangrijk is wel dat je altijd zelf hen om hulp moet vragen. Zij mogen dit nooit uit zichzelf doen.

Hogere Zelf

Als mens ben je niet alleen een lichaam en een geest.

Holistisch gezien ben je:

Fysiek

Mentaal

Energetisch

Emotioneel 

Spiritueel

Persoonlijk denk ik dat je Hogere Zelf alle kennis in zich heeft. Het is tenslotte verbonden met het Al. Het is goed om naar deze stem te luisteren, en niet naar je ego stem. Je Hogere Zelf zal altijd positief antwoorden en vaak is het eerst wat je te binnen schiet je hogere zelf. Daarna komt ego en die denkt: ja maar, maar als, wat als etcetera. Je Hogere Zelf oftewel je ziel is met het kwantumveld verbonden. Je ziel overziet dus alles veel beter als dat je alleen vanuit je persoonlijke visie kijkt. En als iets  niet goed “voelt”, dan is dat je intuïtie die een waarschuwing geeft. Luister hier naar! Door jezelf spiritueel te ontwikkelen, zul je steeds beter je Hogere Zelf gaan horen. 

Visualisatie

Visualisatie is het vertalen van een gedachte naar beeld. Door te visualiseren hoe je iets gaat doen of bereikt, kun je het letterlijk voor je zien. Je kunt het proeven, ruiken, voelen enzovoort. Je hersens kunnen geen verschil maken tussen feit of fictie dus door constant te visualiseren zul je je doel uiteindelijke bereiken. Er is maar één persoon verantwoordelijk voor jouw vreugde en dat ben jijzelf! De kracht van je brein moet niet onderschat worden. Een positieve gedachte is zoveel sterker dan een negatieve gedachte. Vraag, geloof en ontvang. Dit sluit  naadloos aan bij De wet van Aantrekking.

Planeetstanden

De zon, maan, Mercurius, Venus, aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus zijn planeten. Hoe zij op een bepaald moment staan ten opzichte van elkaar, beïnvloedt ons dagelijks leven. De daghoroscoop laat bijvoorbeeld zien wat je een beetje op deze dag kunt verwachten, al is dit natuurlijk wel erg algemeen.

Je eigen geboortehoroscoop geeft een veel betere interpretatie van je levenspad naar aanleiding van de stand van de planeten op de dag, in de plaats en op het tijdstip waarop jij geboren bent. Iedere planeetstand veroorzaakt op aarde weer een andere reactie. Soms kun je zelf iets voorspellen op basis van de planeetstanden van nu en in de toekomst.

Christiane Beerlandt (1955-2015)

Christiane heeft vele boeken geschreven waaronder haar meesterwerk De sleutel tot zelfbevrijding. Zij geloofde dat alle ziekten en pijnklachten voortkomen uit je onderbewuste. Wanneer je deze binnen in jezelf oplost, zullen je klachten verbeteren en zelfs verdwijnen. Een hele holistische kijk op het leven dus. Het boek is een ware encyclopedie en heeft een schat aan waarde in zich. Voor ieder lichamelijk (en geestelijk) probleem heeft Christiane een uitleg en een oplossing. Prachtige boeken, zeker een aanrader.

Qigong

Dit is een bewegingsleer uit China. Qi staat voor levensenergie (de basis van alles wat leeft). Gong betekent werken. Oftewel: werken met levensenergie. Het zijn vooral rek en strek oefeningen die staand worden uitgevoerd. Ze zijn simpel en makkelijk te leren. Door Qigong te beoefenen, maak je dat de energie weer vrij door het lichaam en de meridianen kan stromen. Dit voorkomt ziektes en zorgt dat je weer in balans bent.

Qigong draait niet alleen om de bewegingen, maar ook om het mentale gedeelte. Nare gedachten kunnen net zo slecht voor ons zijn als fastfood. Je lichaamscellen vernieuwen zich iedere 100 dagen, dus begin door iedere dag van deze honderd dagen, minstens 20/25 minuten de oefeningen te doen en houdt het daarna lekker bij om gezond te blijven. Je verandert mentaal, je voelt je rustiger en alerter.

Acupunctuur

De traditionele Chinese geneeskunde bestaat al duizenden jaren en heeft een holistische kijk op de mens. Alles is één, alles is energie. Alle processen van de mens zijn verbonden. Er worden op acupunctuurpunten (bepaalde plekken op het lichaam) naalden in het lichaam gestoken. Tegenwoordig kunnen de punten ook door middel van laser of laagfrequente wisselstroom aangeraakt worden. Hierdoor worden de banen met energie vrijgemaakt voor een goede doorstroming van de energie. De acupuncturist zal erg veel vragen aan je stellen en je pols voelen, alsook je tong bekijken. Hierna zal er een behandelplan gemaakt worden. De acupuncturist zal de naalden plaatsen en soms nog even extra draaien of duwen. De naalden blijven minimaal 15 minuten zitten. Je zal je daarna ontspannen en energiek voelen. 

Kruidenleer

Mensen gebruiken al eeuwenlang planten als voedsel of medicatie. Het instinct van toen, planten eten die goed waren voor die speciale klacht, is helaas steeds minder geworden. Al merk je in deze tijd dat mensen langzaamaan hun instinct weer terug krijgen. Het is bijzonder dat planten geneesmiddelen alternatief genoemd worden, terwijl zij het origineel zijn! De Grote Medicijnen zijn het alternatief, de natuur is het origineel. Er is voor iedere kwaal wel een natuurlijk middel te vinden. Er zijn in de wereld nog weinig echte medicijnmannen of sjamanen te vinden. Dit is echt een groot gemis. Gelukkig vinden we onze weg naar de natuur steeds meer terug. De homeopathie is steeds meer in opkomst.

Etherische oliën

Etherische oliën ruiken lekker en zijn geneeskrachtig voor lichaam en geest. Ze zijn gemaakt van planten en er worden de meest werkzame delen van de plant gebruikt. Let op: neem altijd de natuurlijke variant. De chemische uitvoeringen zijn goedkoper, maar kunnen zelfs schade aan mens en dier veroorzaken. Ook zijn er plantaardige oliën die dodelijk zijn voor huisdieren, dus laat je goed informeren! Je kunt de etherische oliën gebruiken als aromatherapie, maar ook een druppel doen op je kussen of lekker een druppel bij de was doen.

Geuren kunnen als ingang gebruikt worden naar de ziel ter genezing. Op de huid worden etherische oliën direct opgenomen. Ook de longen kunnen baat hebben bij het inademen van bepaalde oliën. Ook werken ze in op het brein. Een geur kan je weer helemaal terug brengen naar een bepaald moment van vroeger. Geuren openen direct het limbische systeem in het centrum van de hersenen. 

Planetaire Oorsprong

Je planetaire oorsprong is de Eerste Planeet waarop je lichamelijk aanwezig was. Alhoewel je levens op vele planeten en in veel werkelijkheden hebt gehad, laat de eerste planeet een blijvende indruk achter op je ziel.

Er zijn 9 zielengroepen waar je Planetaire ervaring op kunt doen:

Sirus

Andromeda

Orion

De Pleiaden

Arcturus

Apollonia

Maldek

Pvila

Vega

Wat ontzettend fijn dat je tot dit gedeelte bent gekomen. Het is ontzettend veel informatie, en er zijn en komen nog veel meer blogs over je favoriete onderwerpen. Dank je wel voor je aandacht en uiteraard wordt deze gids bijgewerkt met nieuwe informatie wanneer deze bekend is, dus kom gerust nog eens terug voor de Spiritualiteits gids of voor één van de vele blogs!