Ook zo een last van voorjaarsmoeheid?

Hebben jullie ook zo een last van voorjaarsmoeheid? Ik hoor het echt overal om me heen. Het lijkt wel of niemand gespaard blijft. Maar wat kunnen we er nou aan doen en hoe kunnen we het voorkomen?

Voorjaarsmoeheid

In de winter heb je uiteraard minder uren zon. Zon is belangrijk voor je omdat dit zorgt dat je lijf vitamine D aanmaakt. Van vitamine D wordt je vrolijk en krijg je energie. Helaas werken de pillen en poeders met vitamine D niet zo goed als het echte zonnetje. Maar het is wel belangrijk om van september tot en met april je vitamine D aan te vullen. Het liefst uiteraard met een natuurlijke variant. Dus niet een chemisch potje bij de lokale drogisterij vandaan, maar echt bij een goed gerenommeerde biologische winkel. De potjes bij de lokale drogisterij bestaan vooral uit vulmiddel en daar heb je nou net niets aan. Het lijkt dan lekker goedkoop, maar het is veel voor vooral vulmiddel!

Orthomoleculaire therapie

Het is een mond vol:  orthomoleculaire therapie, maar voor mij inmiddels onmisbaar. Eens in de vier/vijf weken ga ik naar Kitty en dan laat ik mezelf doormeten. De meters geven precies aan wat ik mis in mijn lijf en waar ik te veel van heb. Ook wordt er gekeken wat de supplementen dan voor mij kunnen doen. Zo slik je nooit te veel of te weinig. Ook wordt er gekeken naar mijn voeding en zo weet ik precies waar ik aan toe ben. En de vitamine D heb ik toch echt bijna het hele jaar nodig. Vandaag heb ik me overigens niet laten doormeten, maar heb ik me heerlijk laten masseren. Soms heeft een mens dat echt even nodig. Even mezelf vertroetelen in plaats van maar doorgaan en doorgaan. 

Verjaardag

Het zijn drukke weken geweest. De binkies werden vorige week 2 jaar en uiteraard is dit groots gevierd. Aangezien het meteen een open huis was voor veel mensen, zijn we druk geweest om de tuin op te ruimen (die lag nog vol met verbouwing rotzooi) en de laatste puntjes op de i te zetten. De verjaardag was zeer geslaagd en het huis is door iedereen bewonderd. Maar het belangrijkste is toch wel dat de twee mannetjes het helemaal naar hun zin hebben gehad en dat ze vreselijk zijn verwend!

Griep

Helaas voelde ik me nog niet helemaal top want ik ben de weken ervoor goed ziek geweest. Extreem vermoeid en benauwd. Ik heb hier gelukkig nog nooit last van gehad, maar nu dus wel. De benauwdheid heeft een week geduurd maar de vermoeidheid helaas een stuk langer. De vitamines die ik altijd neem, konden de griep helaas niet voorkomen. Soms moet het lichaam gewoon wat zaken opruimen en dat doet het door koorts te krijgen en je te dwingen rustiger aan te doen. Dat is in ieder geval wel gelukt! Inmiddels ben ik wel weer hele dagen aan het werk, maar merk echt dat ik nog lang niet op het niveau ben waar ik voorheen was qua energie.

Zon

En af en toe komt er een zonnestraaltje door het wolkendek en dan voel ik mezelf helemaal opbloeien. Vorige week heb ik lekker een kleed gepakt en ben ik heerlijk in de zonnestralen buiten gaan zitten. Dat doet een mens zo goed. Wij hebben uitzicht op een mooie bomenrij en vandaag zagen we dat de knoppen al volop tevoorschijn komen. Ja, het voorjaar komt er weer aan. Heerlijk. De klok is weer een uur vooruit wat betekend dat het in de avond lekker langer licht is. Voor je het weet kom je weer van die bank af en wil je lekker bewegen. We hebben alweer aardig wat wandelingen erop zitten, manlief en ik. Uiteraard doen we dit ook in de wintertijd, maar toch een stuk minder omdat het lastig is om van die bank af te komen. Heel cliché, maar heel waar helaas. Maar het tij gaat keren! We kunnen vanaf nu iedere dag een beetje meer gaan genieten. Uiteraard moet je dit iedere dag doen, zomer en winter, maar in de lente merk je weer wat meer dat je leeft. En dat is toch het mooiste gevoel dat er is. Geniet!Meer leuke blogs lezen? Lees dan hier verder.