Hoe gaat het met het afvallen?

Afvallen, deel 7 Paleo alweer. Tja, geen nieuws is slecht nieuws in dit geval. Iedereen zegt altijd dat je niet aankomt tussen kerst en nieuwjaar maar tussen nieuwjaar en kerst maar geloof me, bij mij is het andersom. Op de een of andere manier gaat er dan een rem af en geniet ik van alles wat eigenlijk verboden is op voedselgebied. Alcohol drink ik eigenlijk nooit, dus daar heb ik gelukkig geen verleiding van. Maar die heerlijke feest stollen met spijs, chocolademelk met slagroom en al die uitgebreide gangen met eten. Te verleidelijk voor mij.

Maar natuurlijk is het niet alleen daar misgegaan. Van de zomer zijn we lekker met het hele gezin op vakantie geweest en daar heb ik zelfs nog wel goed opgelet, al was Paleo eten daar echt een uitdaging voor me. Maar eenmaal thuis kon ik de spirit niet meer vinden die ik voor mijn vakantie had gehad. Ondanks het feit dat ik me toen echt zo goed voelde. Het sluipt er echt heel stiekem in allemaal. Je vervalt helaas weer in je oude gewoontes als je niet oplet of in je ritme blijft.

Mooi excuus: ik heb het te druk gehad

Helaas heb ik daarna het excuus voor mezelf gebruikt dat ik het veel te druk had. Onze zoon en schoondochter kregen de sleutel van hun koophuis en daar zijn we echt wekenlang druk in de weer geweest. Behang eraf halen, schuren, verven, schoonmaken en ga zo maar door. Thuis kwam er geen rust want zoonlief en zijn gezin woonden een week of 8 bij ons in. Heel erg gezellig, absoluut, maar ook heel erg druk en dan is tijd vinden om voor jezelf apart te koken of rekening te houden met 6 monden in plaats van 2 monden erg lastig. En eerlijk gezegd: die chocoladeletters zijn verslavend.

Rust in huis

Na Sinterklaas is het hele spul verhuisd en kwam er rust in huis. Misschien wel iets te veel want de oververmoeidheid kwam eruit bij me en ik was zo moe. Overspannen gaf de dokter aan en lekker een stuk wandelen was een utopie. Ik heb mezelf een paar weken rust gegund en in het nieuwe jaar ben ik weer langzaamaan aan het werk gegaan. Drie weken was ik thuis geweest en al voelde ik me in het nieuwe jaar nog niet veel beter, de huisarts gaf aan dat je moet proberen aan het werk te blijven dus dat heb ik gedaan. Mijn orthomoleculaire specialist gaf aan dat ik een supplement kon nemen: Calm Care en ik moet zeggen dat dit enorm geholpen heeft. Na een week voelde ik weer een vlinder in mijn buik omdat de nieuwe dag begon. Daarvoor lag er alleen maar een baksteen in mijn buik. En zo ben ik heel langzaam weer opgekrabbeld.

Weer verder met Paleo

Het is nu halverwege februari en ik ben sinds vorige week begonnen met The Miracle Morning. Ik zal hier nog een apart blog over schrijven. Het betekent voor nu dat ik iedere ochtend mediteer, sport, visualiseer, affirmeer, journal en lees. Omdat ik hiervoor vroeger op moet staan wil ik niet in de loop van de dag verkeerde voeding tot me nemen omdat ik het het anders zonde vind dat ik zo vroeg ben opgestaan. Door dit alles voel ik me beter en heb ik de Paleo weer opgepakt. Niet zo streng als voor mijn vakantie maar ik probeer wel zoveel mogelijk met mijn voeding rekening te houden. Drie keer per dag een maaltijd, geen tussendoortjes en zeker geen suikerhoudende voeding. Na deze week voel ik me echt zoveel beter. Ik heb weer energie en ik wandel weer graag. Ik ben soepeler (ik wissel cardio af met yoga) en veel blijer. Waarom is die mindset soms toch zo moeilijk te vinden, terwijl je je er echt beter door gaat voelen? Lang leve de suikerverslaving en de maatschappij die dit voedt. En dan wel het verkeerde voeden helaas!

Meer lezen over mijn afvalreis? Lees dan hier alle blogs.