Oppassen op onze kleinkinderen is echt het mooiste wat er is. Nadat ze acht weken bij ons in huis hadden gewoond met hun papa en mama was het echt even afkicken dat ze niet meer zoveel bij ons waren. Maar uiteraard hoort het dat ze lekker in hun eigen huis met hun papa en mama wonen. En dat is prima en natuurlijk!Maar toch, het was wel stil in huis. We wisten dat we ze straks weer heel even te logeren zouden hebben als hun papa en mama op vakantie zouden gaan. Andere opa wilde graag skiën en vond het fijn als zijn kinderen en hun partners ook mee zouden gaan, evenals de kinderen zijn van vriendin met aanhang. Een grote groep dus. Maar als je wilt gaan skiën is het natuurlijk niet gemakkelijk als je ook twee kleine mannetjes erbij hebt van nog net geen 2 jaar. 

Volop genieten

En opeens was het eindelijk zo ver dat de vakantie daar was. Gelukkig voor de skiërs lag er meer dan genoeg sneeuw om ook daadwerkelijk te skiën. Noël kwam als eerste bij ons logeren vanaf vrijdagavond. Dus het oppassen kon beginnen. Wat is dat genieten zeg. De mannetjes hebben hier een eigen kamer met hun eigen bedje, dus dat was wel heerlijk vertrouwd voor ze. Zayn was bij andere oma logeren. Wij zijn met Noël naar Avifauna geweest, samen met tante en oom (mijn dochter en haar partner), en de volgende dag zijn Noël en ik naar mijn vader geweest in de ochtend en na zijn middagslaapje zijn mijn man en ik met hem naar de kinderboerderij geweest. Hij vond het allemaal machtig mooi en heeft zich overal prima vermaakt. Op zondagavond bracht andere oma Zayn ook bij ons en helaas viel het weerzien een beetje tegen, voor onze verwachtingen dan. Wij hadden verwacht dat ze elkaar in de armen zouden vliegen à la Hollywood, maar niets van dat alles haha. Het was wel opeens iets meer aanpoten. Twee is toch een stuk ingewikkelder dan één. Zeker als ze dezelfde leeftijd zijn en elkaar versterken in hun boevenstreken. Dus uiteindelijk zijn ze moe maar voldaan in hun bedje gelegd. En konden manlief en ik even uitpuffen op de bank.Double the trouble, twice the fun

Maandag waren we weer bijtijds wakker (rond half acht, net als iedere morgen, wat natuurlijk een prima tijd is) en na het ontbijt bracht ik de mannen naar de opvang toe. Daar waren ze het niet helemaal mee eens, maar nadat ik beloofd had ze weer op te halen over een paar uurtjes, gingen ze met de juf mee. Toen ik buiten achter me keek, stonden daar twee heerlijke mannetjes lief te zwaaien. Om 16.00 uur vonden manlief en ik het al veel te lang stil in huis (je mag oppassen of niet haha) en zijn we ze weer op gaan halen. Daarna even langs mijn schoonouders geweest. Thuisgekomen lekker aan tafel gegeten en nog even gespeeld.Wie is Karel?

Zoonlief heeft een schildpad en die staat nog altijd bij ons. Volgende week gaat hij verhuizen, maar iedere ochtend én iedere avond moeten de mannen even bij Karel kijken. Zo schattig hoe ze zijn naam weten en hem ook roepen. Gekke Karel komt dan altijd in slow motion naar ze toe rennen. Dus nadat we Karel gedag hadden gezegd zijn de mannen lief gaan slapen en de volgende ochtend werden we allemaal weer met een grote glimlach wakker. Opnieuw was het een opvangdag dus na een hectisch moment in de ochtend, was het overdag vreemd stil in huis. Uiteraard wat huishoudelijke klussen gedaan en boodschappen en toen was het alweer tijd om de lieverds op te gaan halen. Dit keer even lekker een rustige middag met spelen en toen ze moe werden mochten ze heel even naar dat grote scherm kijken. Even lekker ontspannen bij de tv. Kon ik mooi mijn eten koken. Na het eten was het helemaal feest want ze hadden nog genoeg energie over en opa ook, dus gekkenhuis hier. Alleen maar lachen en joelen. Heerlijk. Maar ze gingen daarna natuurlijk niet in 1x slapen. Die moesten echt nog even bijkomen van hun eigen drukte.Laatste dag alweer

En zo werden ze de volgende ochtend nog één keer bij ons in huis wakker. Heerlijk genoten en geknuffeld. Nog een ontbijt gegeten en toen was het echt tijd voor opa en oma om afscheid van de mannen te nemen. Ze gaan nu nog 2 nachtjes bij andere oma slapen en dan komen papa en mama weer thuis. Er is wel tussendoor contact geweest via facetime uiteraard. Maar niets is zo fijn als dat ze lekker bij papa en mama zijn en genieten van hun nieuwe huis. Ze worden zo snel groot dat wij dankbaar zijn dat we ze deze dagen mochten lenen en koesteren de tijd samen!Meer leuke blogs lezen over deze mannen? Lees dan alles over de eerste verjaardag van de mannen!