Heb je goede voornemens? Het is ieder jaar weer een hot topic voor veel mensen. Maar waar ik vorig jaar vooral bezig was geen goede voornemens te maken, maar besloot gezonder te gaan leven (wat dus wel degelijk een voornemen is!) wil ik het dit jaar toch anders doen. Helaas is het afvallen weer niet zo gelukt als ik wilde (al zijn er wel wat kilo’s vanaf) en ook vele andere plannen zijn niet gegaan zoals ik het van te voren had bedacht. Maar ik denk dat iedereen dit wel herkend.

Wat ik afgelopen december wel heb gedaan is reflecteren. Reflecteren hoe het jaar is gegaan en wat mijn reacties daarop geweest zijn. Wat kon beter en wat heb ik prima gedaan. Het is fijn om hier even bij stil te staan. Dan weet je hoe het anders kan of moet en ook wat prima is zoals het is. Belangrijkste was afgelopen jaar mijn gezin, zoals ieder jaar. Alleen ben ik me daar nog bewuster van geweest dan voorgaande jaren.

Mijn vader leeft gelukkig nog en ik reken hem ook tot ons gezin. Hij woont nog heerlijk op zichzelf in een woonark hier een paar honderd meter vandaan. Hij zit midden in het centrum dus kan lopend zijn boodschappen doen. Ik ga minimaal 1x per week naar hem toe en dan gaan we samen lunchen of avondeten. In december waren we nog vaker samen want de wedstrijden van het Nederlands Elftal kijken we altijd samen. Mijn thuisfront vind dit niet interessant dus mijn vader en ik zoeken elkaar dan altijd op. En ik geniet van die momenten, en door het reflecteren besef ik nog meer hoe dankbaar ik mag zijn dat hij nog steeds gezond en wel in ons midden is.Kinderen

Uiteraard is er weer genoeg met de kinderen meegemaakt en ondernomen afgelopen jaar. Mijn dochter en schoonzoon hebben er een hond bij gekregen via Stichting Dierenbemiddeling Europa. Bailey is een schat, net als Puck, en erg groot aan het worden. Mijn zoon en schoondochter hebben in oktober de sleutel gekregen van hun eerste huis en wonen daar sinds begin december, samen met hun twee geweldige zoontjes (en onze prachtige kleinzonen) Noël en Zayn.We zijn met zijn allen op vakantie geweest naar een prachtige villa met zwembad in Spanje omdat Danny en ik in juli 25 jaar getrouwd waren (en in mei 35 jaar samen). Het was heerlijk en smaakt zeker naar meer. Helaas was er ook een heel naar dieptepunt en dat was toen we in maart onze lieve trouwe Boxer Boris moesten laten gaan op zesjarige leeftijd. Het is sindsdien zo enorm stil in huis. We missen die gekkerd echt enorm. 

Reflecteren

En zo kun je veel mooie herinneringen een plaatsje geven en ook de verdrietige momenten verdienen een plaatsje op je reflectielijst. Het is echt goed om hier even bij stil te staan want je zult zien dat er meer mooie herinneringen zijn dan nare herinneringen. In eerste instantie denk je waarschijnlijk van niet, maar het is echt zo. En door hier even bij stil te staan, zul je ook beseffen hoe goed we het eigenlijk hebben.
Uiteraard zijn er momenten dat je het hier niet mee eens bent, maar geloof me. Uiteindelijk komt er een moment dat je weer een lach op je gezicht zult hebben. Ondanks al je verdriet of teleurstelling. Belangrijk is om de goede dingen te blijven zien. Schijnt de zon na 3 dagen volop regen? Een prachtig moment toch. Een krokus die boven de sneeuw uitkomt? Geweldig. En zo kun je zelf vast wel heel veel voorbeelden bedenken die je blij maken. Vooral de kleine dingen zijn zo prachtig wanneer je ze echt gaat zien. Mijn wens voor jullie

En daarom wens ik dat jullie dit jaar alle mooie ervaringen met een gouden randje omsingelen en de nare ervaringen ook een plaatsje geven in jullie hart. Want door dit te doen kun je het beter loslaten en weer meer gaan genieten van de goede en mooie ervaringen die je vast en zeker ook dit jaar weer zult beleven. Mijn eerste mooie moment heb ik al te pakken: met mijn dochter en schoondochter ben ik heerlijk op stap geweest vandaag. Ik heb nog een high tea voor mijn verjaardag gekregen en daarna zijn we gezellig een rondje wezen shoppen in Rotterdam. Als laatste nog een heerlijke ijskoffie met karamel (aanrader) bij de Hema genomen en toen weer allemaal huiswaarts. Ik koester deze momenten en deze zal zeker op mijn “mooie ervaringen-lijst” komen te staan.

Maak er een liefdevol, gezond, gelukkig en bewust 2023 van!Meer leuke blogs lezen met tips erin? Lees dan hier verder.

Meer leuke blogs lezen? Lees dan hier lekker verder.